El PSPV assegura que "el PP sempre menteix quan parla d'Educació"

La secretària d'Educació socialista, Inma Sánchez, critica que la formació de Bonig va prometre xinés a les escoles i no ho va complir
16 febrer 2019 17:38h
Inma Sánchez assenyala que el govern de Ximo Puig "està realitzant inversions perquè el professorat valencià estiga format en anglés".

VALÈNCIA. La secretària d'Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha destacat que "el PP menteix sempre quan parla d'Educació, ja que van arribar a prometre, no solament anglés, sinó fins a xinés en els col·legis valencians" i, no obstant això, "després de 20 anys de gestió només el 6% dels estudiants sabien anglés i el 0% xinés". En eixos termes s'ha manifestat la responsable socialista després de les declaracions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, sobre l'educació en anglés. Una afirmació que per a Sánchez "és impossible si el professorat no està format per a això". 

Sánchez també ha recordat que és el govern de Ximo Puig "qui està realitzant inversions perquè el professorat valencià estiga format en anglés". En eixe sentit, la dirigent socialista ha recordat que "aquestos dos últims cursos 1.600 docents van poder anar a Regne Unit durant els mesos de juliol i agost per a aprendre anglés, i enguany seran 2.000". A més, Sánchez ha remarcat que "s'han obert 5.000 places gratuïtes perquè el professorat estudie a les Escoles Oficials d'Idiomes" i així "puguen aprendre i obtindre la corresponent titulació per a poder impartir l'ensenyament en anglés". "Sembla que Bonig mai ha estat en una aula de 0 a 3 anys, la qual no és una classe magistral, sinó en la qual cal tindre la competència lingüística suficient per a poder ensenyar en anglés a xiquets i xiquetes amb els quals s'ha d'estar parlant en tot moment". 

Així mateix, Inma Sánchez ha assegurat que si el PPCV destina 35 milions per a l'educació de 0-3 anys mitjançant un xec escolar "estarà fent una mala gestió dels diners públics" i ha recordat que "en aquestos moments, gràcies al Bo Infantil, el Consell de Ximo Puig està oferint una oportunitat als xiquets i xiquetes que més el necessiten". En aquesta línia, Sánchez ha assenyalat que "els i les socialistes apostem perquè tots els xiquets i xiquetes de la Comunitat tinguen una educació de qualitat, independentment dels seus ingressos familiars" i fer que, assegura, han demostrat "havent fet aquest curs les aules de 2 a 3 anys de les escoletes municipals, tant de gestió directa com indirecta, gratuïtes, la qual cosa ha suposat 14.000 places més que s'han cobert".

Sobre l'aplicació del districte únic la secretària d'Educació dels socialistes valencians, ha destacat que "no té cap sentit", ja que "en les grans ciutats és impossible". "Durant aquestos quasi quatre anys no hi ha hagut cap problema en la matriculació i escolarització de l'alumnat i tots els xiquets i xiquetes han sigut escolaritzats en un dels dos primers col·legis que han triat, així es va demostrar amb les dades que va fer públics la Conselleria d'Educació".

next