El PSPV no preguntarà al president a les Corts per petició expressa de Puig

El síndic socialista, Manolo Mata, havia anunciat que no renunciarien a la seua pregunta en la sessió de control, contràriament al que van fer la legislatura passada
20 setembre 2019 17:21h
El president es presentarà a la primera sessió de control la setmana vinent. / EFE

VALÈNCIA. El grup socialista a les Corts Valencianes no formularà finalment pregunta de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, durant aquesta legislatura per petició expressa d'aquest, que defensa que aquestes sessions són perquè l'oposició controle el govern.

Segons han informat a EFE fonts socialistes, Puig, qui també és secretari general del PSPV, ha traslladat al síndic socialista, Manolo Mata, que les sessions de control han d'estar perquè l'oposició controle l'executiu, i que vol que això es mantinga.

Manolo Mata va anunciar aquesta setmana després de la Junta de Síndics que el seu grup no renunciaria aquesta legislatura –com sí que ho va fer la legislatura passada– a formular preguntes de control al president de la Generalitat, i que "en funció del ple" farien ús o no d'aquest torn.

Va recordar que la legislatura passada van renunciar a fer preguntes de control al cap de l'executiu perquè pensaven que no estava "molt bé" que hi haguera tres intervencions dels grups que donen suport al govern, ja que aquestes "solen ser laudatòries".

Tot i així, va dir que si la resta de socis de govern no volien renunciar a aquest dret, "al final no està mal parlar de les coses que interessen" al grup socialista.

No obstant això, el president li ha comunicat que prefereix que el seu grup parlamentari no li formule preguntes de control perquè creu en el parlamentarisme i considera que la sessió de control està perquè l'oposició fiscalitze la seua labor.

D'aquesta manera, en la sessió de control al president de la setmana vinent, Puig respondrà cinc preguntes dels síndics, enfront de les quatre que responia la legislatura passada, ja que encara que el PSPV haja decidit finalment renunciar a la seua, ara hi ha un nou grup parlamentari, Vox.

next