El PSPV presenta a les Corts una declaració institucional a favor del diàleg amb Catalunya

El document que es debatrà al ple d'aquesta setmana assegura que "pactar i parlar no és trair"
11 febrer 2019 11:34h
Manolo Mata assenyala que és "obligació de tots els partits estar a l'altura de les circumstàncies del debat territorial obrint espais de diàleg i participant en ells". / I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. El grup socialista de les Corts Valencianes ha presentat per a la sessió plenària d'aquest dimecres i dijous, dies 13 i 14 respectivament, una declaració institucional en la qual es reivindica "el diàleg assossegat, l'Estat de Dret i la Constitució".

"Les Corts Valencianes donen suport a totes les iniciatives que, des de la racionalitat i la legalitat, puguen aportar alguna cosa en la via de la solució del problema de convivència social existent a Catalunya, amb el ferm convenciment que, contra el frontisme, els valencians aposten per la convivència", assenyala el document presentat pel PSPV.

Així, afegeix que les Corts "advoquen per l'Espanya del diàleg, no per la de la intransigència, i apel·len a l'esperit que va permetre forjar els consensos de la Transició Espanyola", que recull el rebuig a "les posicions rupturistes de sobiranistes i recentralitzadores que persegueixen únicament retroalimentar-se posant en perill l'actual estabilitat, creixement econòmic i generació d'ocupació de què gaudeixen els valencians i els espanyols”.

El síndic del grup socialista a la cambra autonòmica, Manolo Mata, assenyala que és "obligació de tots els partits estar a l'altura de les circumstàncies del debat territorial obrint espais de diàleg i participant en ells". "És fonamental que des de les Corts apostem per l'Espanya del diàleg com a garantia de la seguretat i l'estabilitat", ha indicat Mata, qui ha afegit que, "en aquesta legislatura, els partits valencians hem demostrat que és possible arribar a acords".

"Pactar i parlar no és trair, sinó que és una mostra de fortalesa institucional", ha expressat el dirigent socialista. Segons ha defensat Mata, aquesta declaració institucional té com a objectiu marcar distàncies amb l'ús pervers" de les diferències polítiques entre els espanyols i evitar que la confrontació "servisca de combustible polític per a les forces polítiques extremistes i les seues mesures, que només busquen generar odi, desestabilització i divisió".

 "Les Corts volen cridar l'atenció sobre aquelles posicions que, sostingudes amb exageracions verbals, allunyades de la racionalitat i la temprança, no fan sinó provocar major confrontació i divisió en la ciutadania i ataquen els valors de la convivència, base inapel·lable de la nostra Constitució i el nostre Estatut d'Autonomia", remarca el text. "El lògic i exigible en democràcia és que els partits polítics busquen àmbits de trobada i troben solucions", ha sentenciat Mata.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next