El PSPV proposa intensificar els plans d'educació sexual

La portaveu socialista de Sanitat a les Corts, Carmen Martínez, presenta una proposició no de llei en què adverteix de l'augment de les malalties infeccioses
6 octubre 2019 16:41h
Martínez insta a recuperar l'esperit de la campanya 'Póntelo, pónselo'. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EFE). La portaveu socialista de Sanitat a les Corts, Carmen Martínez, ha presentat una proposició no de llei (PNL) que insta a intensificar els plans d'educació sexual davant l'augment de malalties infeccioses. 

"Els joves han perdut la por al contagi i s'han disparat els casos de malalties de transmissió sexual", ha advertit la diputada, qui ha remarcat la necessitat d'incorporar la perspectiva de gènere en els programes educatius i de formació.

Tal com explica en el text registrat en el parlament valencià, l'ús del preservatiu entre joves de 15 a 18 anys ha passat del 84% al 75% des del 2002 i, a més, ha indicat Martínez, "són majoritàriament les dones les que utilitzen mètodes de barrera per por a embarassos no desitjats".

"Des de les administracions públiques hem d'intensificar els esforços per a educar en el fet que la salut sexual és cosa de dos i va més enllà de mètodes anticonceptius, és una qüestió de salut", ha apuntat la portaveu del PSPV-PSOE de Sanitat en un comunicat que recull EFE.

Martínez insta a recuperar l'esperit de la campanya 'Póntelo, pónselo' davant les dades reflectides per l'últim informe anual de vigilància epidemiològica de les infeccions de transmissió sexual a Espanya. En ell s'adverteix que la gonorrea s'ha multiplicat per nou en els últims 16 anys i la sífilis per més de 5.

"Davant de conductes de risc, les institucions no poden baixar la guàrdia", ha alertat la també portaveu adjunta del grup socialista, qui insta a "incrementar les mesures de prevenció, incidint en la població més jove".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next