El PSPV proposarà Toni Gaspar com a president de la Diputació de València

Mercedes Caballero considera que l'actual president en funcions de la corporació és el candidat de consens
1 juliol 2019 17:13h
Està previst que l'executiva i el comité provincial del PSPV accepten la proposta. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La secretària general del PSPV-PSOE a la demarcació de València, Mercedes Caballero, proposarà l'actual president de la Diputació de València i alcalde de Faura (el Camp de Morvedre), el socialista Toni Gaspar, com a candidat a la reelecció per a dirigir la corporació durant la nova legislatura després de les eleccions locals del 26M.

Caballero plantejarà el nom de Gaspar en l'executiva provincial que el PSPV-PSOE celebrarà dimecres que ve a la vesprada i en el comité provincial que tindrà lloc a continuació. Es preveu que aquesta iniciativa prospere sense problema i que compte amb el suport d'aquests dos òrgans.

La responsable socialista ha indicat a Europa Press que per a la presidència de la Diputació ha buscat "la postura que tothom puga acceptar" i ha comentat que en eixa decisió ha pesat l'experiència de Toni Gaspar en la corporació al llarg de dues legislatures.

Així, ha assenyalat que dels tretze representants que els socialistes tindran en aquesta institució en el pròxim mandat, que es preveu que s'inicie a partir del 20 de juliol, l'únic que ja estava en ella i la coneix per dins és l'alcalde de Faura.

"És el que repeteix. De la resta, cap té experiència en la Diputació. Crec que la persona més adequada per a ser president i perquè els altres treballen amb base sòlida de funcionament és Gaspar", ha plantejat Caballero, que ha dit que aquesta és una qüestió que ja ha abordat amb tots els que seran diputats del PSPV.

Durant els seus anys com a representant del PSPV en la Diputació de València, Toni Gaspar ha sigut diputat de l'ens en l'oposició, portaveu d'aquesta formació, diputat amb cartera en l'equip de govern i des de juliol del 2018, president a partir de la dimissió de Jorge Rodríguez després de la seua detenció en el marc del Cas Alqueria.

D'altra banda, Mercedes Caballero mantindrà aquest dilluns una reunió de treball amb els diputats socialistes per a parlar de qüestions com el funcionament de la corporació en la nova etapa.

"Persones del municipalisme"

La secretària general del PSPV a la demarcació de València ha ressaltat que tots ells procedeixen del món municipal i que des d'aquest àmbit poden aportar la visió dels ajuntaments respecte a la gestió de la Diputació.

"Serà una reunió de treball i d'organització, sobretot, per a veure que hi ha coses que es poden fer millor. És important l'opinió de persones del municipalisme que tan treballat tant amb governs del PP com amb governs presidits pel PSPV" en la institució provincial", ha indicat Caballero, que ha valorat les aportacions que es puguen realitzar en favor de la nova composició de la Diputació.

next