El PSPV també guanya a les demarcacions d'Alacant i Castelló amb el vot de l'estranger i Compromís lidera a València

El recompte de les paperetes dels residents a l'estranger consolida els socialistes com la força més votada a les autonòmiques tot i que la coalició valencianista és qui suma més vots des de fora
2 maig 2019 12:38h
El PSPV suma 1.887 vots als obtinguts el 28A; Unides Podem-EUPV, 1.040, i Compromís, 2.027. / EFE

VALÈNCIA. Després de la jornada electoral, quedaven encara unes quantes paperetes per recomptar, les de l'electorat que viu a l'estranger (el vot CERA). Aquest dimecres es van conéixer els resultats d'aquests vots, que consoliden el PSPV com la força més votada a les demarcacions d'Alacant i a Castelló tant a les urnes del diumenge com des de fora del territori. A la demarcació de València, però, és Compromís qui arrasa amb el vot CERA per a les eleccions autonòmiques.

Segons les dades consultades per Diari La Veu, a la demarcació d'Alacant els tres partits més votats des de l'estranger van ser el PSPV (697 vots), Unides Podem-EUPV (414) i Compromís (403). A la demarcació de Castelló, el PSPV (270 vots), Compromís (180) i Unides Podem-EUPV (143). Pel que fa a València, són Compromís (1.444), el PSPV (920) i Ciutadans (770). 

Per tant, Compromís suma 2.027 vots als obtinguts el 28A; el PSPV en suma 1.887, i Unides Podem-EUPV, 1.040. Així doncs, com sol ocórrer, les forces d'esquerra ixen reforçades amb aquest recompte. En aquesta ocasió, el recompte de les paperetes dels residents a l'estranger consolida els socialistes com la força més votada a les autonòmiques tot i que la coalició valencianista és qui suma més vots des de fora. 

Fet i fet, el vot pregat ha confirmat per a Compromís el diputat per Castelló que fluctuava entre la coalició i el PPCV. Silverio Tena, el número quatre de la llista encapçalada per Vicent Marzà, serà diputat de la formació valencianista en la X legislatura de les Corts.

next