El PSPV de València presenta un programa "innovador" que es pot consultar "barri a barri" en Google Maps

La candidata a l'Alcaldia Sandra Gómez anuncia una campanya amb propostes "per a les famílies treballadores" 
7 maig 2019 12:02h
La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest dimarts al centre Filmac el programa electoral del PSPV acompanyada per part del seu equip. / DLV

VALÈNCIA. Un programa que baixa al detall, "barri a barri, carrer a carrer". Aquesta és la carta de presentació del programa electoral del PSPV per a la ciutat de València. La candidata a l'Alcaldia Sandra Gómez ha presentat aquest dimarts al matí al centre Filmac la seua campanya per al 26M sota el lema 'Aire fresc per a València'. 

Amb aquesta expressió es vol "posar en valor el canvi", fer palés que "'Aire fresc' no és només un lema, sinó una forma de fer política". En aquest sentit, la campanya gira al voltant de dos eixos. 

Un és la innovació, l'avantguarda. En aquest sentit, Gómez ha explicat que es tracta del primer programa polític "que està pujat a Google Maps". "Qualsevol persona pot veure i concretar les propostes per a cadascun dels barris", ha remarcat. A més, tal com ha explicat Javier Mateo, membre de l'equip de Gómez, "cada proposta es pot compartir i també veure com es pot arribar a eixe espai".

A més, hi ha la sostenibilitat. Per això, no s'imprimirà cap programa. "Per cada 30 programes que no imprimim, estem salvant un arbre", ha defensat Gómez. El document serà consultable per Internet. A més, també s'ha repartit un USB realitzat amb bambú que duu el programa en castellà i en valencià a dins, així com l'accés al mapa. 

"No es pot posar València en el mapa si s'hi posen abans els seus barris"

En paraules de Gómez, que ha estat acompanyada per part del seu equip, "aquest programa vol acabar amb la dinàmica de qualsevol campanya en què deixen de tindre importància les idees i guanya la crispació".

Els socialistes porten per a aquestes eleccions municipals "un projecte transformador". "Als anys 80 ja vam posar les bases de la València moderna; ara proposem que, després de tancar la València de l'especulació, fem un pas endavant i parlem de la València que ve, que necessita que pels seus carrers córrega aire fresc [en referència al lema de la campanya]".

"L'aire fresc de la nostra campanya no és una metàfora, és real –ha continuat Gómez–. Necessitem que el vent de canvi del 2015 es convertisca en aire fresc". I ha afegit: "Que una campanya parle d'idees i de propostes és aire fresc per a la política".

A més, la candidata socialista ha defensat que cal "parlar menys del centre i més dels barris, que és on viuen les famílies treballadores". "No es pot posar València en el mapa si no s'hi posen abans els seus barris", ha manifestat.

Promeses en igualtat, sostenibilitat i habitatge

Entre les seues propostes hi ha la de crear una xarxa d'escoletes públiques a València amb setze centres nous i posar en marxa plans d'ocupació per a joves i majors de 55 anys. El PSPV també promet un 'xec llibre' perquè "el primer regal que reba un infant siga un llibre".

Pel que fa a l'habitatge, Gómez ha reconegut que cal incrementar el parc públic, "ja que a dia de hui encara no està a l'altura de les necessitats de València". A més, proposa incentivar les persones que lloguen vivendes i penalitzar els grans propietaris, "amb més de 10 vivendes", que les tenen buides.

També es pretén transformar 12 places de la ciutat i establir una velocitat màxima de 30 km/h. Seguint amb la mobilitat, s'apostarà pel transport públic, amb un increment de les línies i de les freqüències. A més, Gómez ha assegurat que treballarà amb la Generalitat perquè el metro puga funcionar durant tota la nit.

La lluita contra el canvi climàtic, "fer bandera de ser una ciutat d'acollida i d'inclusió" i acabar amb l'escletxa de gènere són altres dels objectius que s'ha marcat la candidata socialista. En aquest últim punt, destaca la proposta que Igualtat depenga directament d'Alcaldia, així com reforçar el grup GAMA de la Policia Local. 

Queden per conéixer, però, les "grans propostes" que el PSPV es reserva per a presentar durant la campanya electoral que comença aquest divendres. En aquest sentit, el mapa on es pot consultar el programa s'anirà actualitzant tal com hi haja més anuncis.

next