Puig acusa el PP de fer política partidista i voler reobrir la "guerra de l'aigua"

El president de la Generalitat assegura que treballarà per a garantir els drets dels regants
13 agost 2019 12:14h
Puig assegura que mantindrà "l'harmonia institucional" sobre l'aigua. / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat el PP de voler "obrir la guerra de l'aigua" i ha advertit els populars que fer "política partidista és un greu error i no soluciona res". Puig es va pronunciar en aquests termes dilluns a la nit en el tradicional sopar d'estiu que els socialistes valencians organitzen a Dénia (la Marina Alta), després que el cap de l'executiu murcià, Fernando López Miras, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, avisaren que no permetran que "es retalle ni un sol litre d'aigua del transvasament Tajo-Segura" davant el clima de "desassossec" per les últimes mesures de la ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, segons les quals els municipis riberencs entren en la Comissió d'Explotació del Transvasament.

El líder dels socialistes valencians va apuntar sobre aquest tema que mantindrà "l'harmonia institucional" en tot moment "amb tots els responsables polítics i amb totes les institucions" i, per tant, no veu "cap problema". No obstant això, el president va lamentar que el PP "vulga tornar a obrir la guerra de l'aigua" i va subratllar que quan els populars governaven totes les institucions van generar "una gran guerra que va ser estèril per als interessos dels ciutadans i dels regants", segons ha informat el PSPV en un comunicat.

"Nosaltres en aquests quatre anys hem demostrat que defensem els interessos dels regants de la Comunitat, que els defensem amb intensitat, que volem que el transvasament continue, alhora que volem parlar des de la racionalitat i no fer política partidista de l'aigua, que és un greu error", va dir Puig, qui va insistir que la "confrontació" és "un greu error i no ajuda a solucionar el problema dels regants".

El president va recalcar que es treballarà "per a garantir els drets dels regants des del diàleg i la fermesa, sense estridència, perquè és la via intel·ligent per a solucionar una situació complicada".

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reiterat que el seu partit "defensarà els regants" en el transvasament Tajo-Segura en un moment en el qual considera que existeix "un clima de desassossec per la indefinició" de la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, la "passivitat" del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la decisió de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, d'"incorporar els municipis riberencs a la Comissió d'Explotació del Transvasament, excloent-ne els alacantins".

next