Puig afirma que el PSPV inicia la legislatura amb "l'ànim d'aprofundir en els canvis" introduïts pel Botànic

El president en funcions de la Generalitat "espera" que l'acord d'investidura i de govern es puga tancar tant "prompte" com siga possible
16 maig 2019 13:55h
El secretari general del PSPV, Ximo Puig, considera que el més adient és tancar l'acord de legislatura "el més prompte possible". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El president en funcions de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha mostrat aquest dijous en acabar la sessió constitutiva de les Corts Valencianes el seu "entusiasme, determinació i convicció que aquesta legislatura servirà per a aprofundir en tots els canvis en positiu que s'han produït en aquests quatre anys a la Comunitat Valenciana".

"Aquesta legislatura és fonamental per a aconseguir que aquesta siga una comunitat oberta, progressista i on tothom se senta en convivència, llibertat i igualtat", ha expressat el candidat del PSPV a la reelecció.

El dirigent socialista ha assenyalat als passadissos de les Corts que "després de quatre anys" de govern del Botànic, "la Comunitat Valenciana s'ha normalitzat" i ha deixat enrere els anys de "foscor" dels governs del Partit Popular. En aquesta legislatura que s'acaba d'estrenar, "ara es tracta d'avançar en la justícia social, la igualtat d'oportunitats i que ningú es quede enrere des d'un escenari de diàleg i convivència", ha dit Puig.

El president de la Generalitat ha assegurat que en la X legislatura que hui comença els valencians "han d'esperar tindre un govern compromés i decent que posarà per damunt de tot l'interés general" de tota la ciutadania i ha assenyalat que espera "que hi haja un acord d'investidura i de govern tant prompte com siga possible".

Sobre la constitució de la Mesa de les Corts, Puig ha dit que "és una qüestió de normalitat democràtica que, si hi ha majoria progressista a les Corts, ha d'haver-hi majoria progressista en la Mesa". La sessió constitutiva de les Corts ha servit per a triar de nou Enric Morera com a president de les Corts.

Per això, ha volgut felicitar i donar l'enhorabona a tots els membres elegits pels diputats per a formar part de la Mesa de les Corts així com a tots els diputats "que tenen l'emocionant tasca de servir el poble valencià des del diàleg i l'acord, perquè pactar no és trair".

next