Puig afirma que Sánchez té "encarrilat" el canvi del finançament en la seua "agenda de prioritats"

El president en funcions assenyala que la reforma del model s'ha garantit "amb claredat"
22 maig 2019 13:41h
Puig recorda que tant Sánchez com la ministra d'Hisenda han indicat recentment que s'abordarà el finançament autonòmic en aquesta legislatura. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té "encarrilat" el canvi del model de finançament autonòmic dins de la seua "agenda de prioritats", com va traslladar aquest dimarts en una reunió amb els nous diputats i senadors triats en les generals del 28 d'abril.

Puig ha defensat que hi ha una "sintonia clara" amb el govern espanyol amb el fet que aquesta legislatura "ha de ser la del canvi de finançament", com ha recordat que van garantir "amb total claredat" en actes de campanya a València tant el mateix Sánchez com la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el president del Senat, Manuel Cruz.

El cap del Consell en funcions ha demanat que s'atenga el problema territorial "més enllà de Catalunya" i ha destacat que el finançament autonòmic va ser un dels compromisos de Sánchez en el míting de tancament de la campanya del 28A a València i que ho va tornar a apuntar com a meta aquest dissabte a Alacant.

En el cas de la ministra d'Hisenda, ha subratllat que en una trobada del PSPV amb empresaris la setmana passada va dir "amb total claredat que està encarrilat" el canvi de model. "Almenys en l'agenda de prioritats estarà el finançament", ha asseverat aquest dimecres.

Espera un aliat a Madrid

"Afortunadament, el diumenge espere que hi haja un president a Madrid, Ángel Gabilondo (PSOE), que siga un aliat nostre, perquè hem de fer moltes coses a Madrid i hem de fer-les en positiu", ha manifestat. Puig confia també que el 26M hi haurà "una alcaldessa a València" –la socialista Sandra Gómez– que representarà "una realitat diferent i positiva en tota la comunitat i a Espanya".

next