Puig anuncia un pla per a atraure 141 milions d'inversió privada i una injecció de 150 milions a microempreses

El president planteja una estratègia per a diversificar i transformar" el teixit valencià basat en R+D+I  
17 octubre 2019 12:42h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa tres mesures per a reactivar l'economia valenciana. / EFE

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa tres mesures per a reactivar l'economia valenciana davant "les incerteses" actuals: una injecció del banc públic de 150 milions a 750 microempreses, un pla d'incentius per a grans inversions empresarials amb els quals es preveu crear 1.400 llocs de treball i una Estratègia per a l'Economia de la Intel·ligència Artificial.

Puig ha realitzat aquests anuncis en la sessió de control de les Corts en resposta a la síndica del PP, Isabel Bonig, que li ha preguntat sobre com afronta el Consell l'actual escenari de desacceleració econòmica i li ha retret que el País Valencià "no necessita un home anunci com a president sinó un líder que faça les reformes que l'economia exigeix".

En aquest sentit, ha anunciat que el banc públic, amb la SGR, tancarà l'any amb una injecció de 150 milions a 700 microempreses, autònoms i empreses emergents enfront dels "zero euros" que s'invertien amb l'anterior govern del PP.

A més, en un pròxim ple del Consell s'aprovarà "per primera vegada en la història" un pla d'incentius per a impulsar grans inversions empresarials de més d'un milió d'euros, vinculats al canvi de model i que tinguen un caràcter pluriennal. En total, s'invertiran 20 milions que atrauran 141 milions d'inversió privada i crearan 1.400 llocs de treball.

Finalment, ha explicat que s'ha dissenyat una Estratègia per a l'Economia de la Intel·ligència Artificial, que es presentarà pròximament, per a "diversificar i transformar" el teixit valencià basat en R+D+I i la revolució tecnològica. En aquest marc, s'han dissenyat pols d'atracció per a la innovació, com ara el Districte Digital d'Alacant, La Marina de València i el sector ceràmic de la demarcació de Castelló.

Puig ha constatat que estem enfront d'"unes incerteses" econòmiques a causa de la desacceleració d'Alemanya, les guerres comercials i el Brèxit, que s'uneixen a causes estructurals, però ha assegurat que el País Valencià està "ara millor" que fa quatre anys per a afrontar-les gràcies als "instruments potents" que ha posat en marxa la Generalitat "des del diàleg social i l'estabilitat".

Sobre aquest tema, ha criticat al PP que si haguera sigut "responsable" amb els interessos dels valencians i haguera votat a favor dels Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) i no en contra al costat de les forces independentistes, "hui tindríem un bon pressupost per a fer front" a aquestes incerteses.

Amb tot, ha insistit que l'economia valenciana està en "les millors condicions" per a afrontar la desacceleració" perquè "les empreses i la Generalitat han fet els deures" i ha criticat que Bonig parle de retallades quan el PP va ser qui "va retallar 3.000 milions en despeses social". "Eixa és la seua política", li ha retret.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next