Puig anuncia per a la propera legislatura 30 milions per a l'estació intermodal d'Alacant

Les obres, que s'acabaran en 2022, busquen connectar de manera ràpida l'AVE amb el tramvia per a facilitar els transbordaments entre transports ferroviaris
27 març 2019 12:10h
La inversió anunciada pel cap del Consell a Alacant arribarà als 35 milions el 2023. PSPV 

ALACANT. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres al costat del candidat a l'Alcaldia d'Alacant, Paco Sanguino, la connexió del tramvia entre l'estació d'Estels i l'estació d'Adif-Renfe d'Alacant, una connexió que serà una realitat al final de la pròxima legislatura.

"Fem un pas avant en la mobilitat d'Alacant, és fonamental donar-li una solució d'intermodalitat a Estels-Adif-Renfe, i això és el que estarà present en el nostre programa", ha assenyalat Ximo Puig, qui ha expressat que "ho anunciem ara perquè sabem que ho podem fer en la pròxima legislatura. Abans no ho podíem fer per la situació econòmica que va deixar l'anterior govern del PP".

Segons ha assegurat, l'objectiu "és millorar el servei de la xarxa de tramvia i impulsar la intermodalitat del TRAM amb Renfe per a aconseguir major rapidesa i comoditat en els transbords entre els diferents mitjans de transport per a fer la mobilitat sostenible encara més atractiva". "Suposarà que siga realitat aquesta unió necessària entre el TRAM i Renfe, significarà que qualsevol persona que arribe amb l'AVE puga connectar amb el TRAM directament, millora la comoditat, augmenta les freqüències en Estels i dona un transport de qualitat per a tota l'àrea metropolitana d'Alacant", ha asseverat.

Aquesta mesura suposarà una inversió de 35 milions d'euros fins al 2023 i ha desgranat que el 2019 es farà la licitació del projecte. El 2020 s'aprovarà definitivament aquest projecte per a començar i executar les obres entre 2021 i 2023. "És una inversió raonable per als pròxims 4 anys, tot allò que nosaltres incloguem en el programa són qüestions realitzables, serioses, rigoroses i sense cap mena d'improvisació perquè sabem la situació i sabem les prioritats", ha afegit Puig.

Solució als "forats negres"

Ximo Puig ha destacat que, en la seua primera reunió amb el candidat a l'Alcaldia d'Alacant, Paco Sanguino, han volgut centrar-se en la mobilitat perquè aquesta "és un fet transcendental". Així, ha recordat que “en els últims anys hem treballat per a millorar i solucionar alguns dels forats negres que existien" i ha posat d'exemple que el túnel de la Serra Grossa és ja una realitat o que una de les fases de Via Parc ja està oberta, la pròxima "serà en breu" i el tram que queda "es posarà en marxa quan l'Ajuntament done el terreny a la Generalitat".

Per al secretari general dels socialistes valencians, "des del principi Alacant ha sigut important i es pot anar a l'hemeroteca per a comprovar-lo" i ha afegit que tant la ciutat com la demarcació "són fonamentals per al projecte de la Comunitat Valenciana". Així, ha sentenciat que "Alacant ha de tindre una major projecció, una major presència i una major capacitat de decisió en el projecte comú de la Comunitat Valenciana".

next