Puig anuncia que es recuperaran els crèdits del Banc Europeu d'Inversions amb 300 milions d'euros

El president destaca que la Unió Europea "torna a confiar en la Comunitat" i que els diners s'usaran "per a fer escoles, depuradores i accions a favor dels valencians"
28 novembre 2019 11:01h
Durant la sessió de control a les Corts aquest dijous, Puig ha respost a la síndica del PPCV, Isabel Bonig, qui l'ha acusat de no fer res davant les suposades irregularitats en la concessió d'ajudes públiques a mitjans de comunicació vinculats a familiars del president. / KAI FÖRSTERLING, EFE

VALÈNCIA (EFE, Redacció). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que el País Valencià recuperarà els crèdits del Banc Europeu d'Inversions (BEI), amb 300 milions d'euros "per a fer escoles, depuradores i accions a favor dels valencians".

Durant la sessió de control a les Corts aquest dijous, Puig ha respost a la síndica del PPCV, Isabel Bonig, qui l'ha acusat de no fer res davant les suposades irregularitats en la concessió d'ajudes públiques a mitjans de comunicació vinculats a familiars del president.

Puig ha retret les crítiques de la dirigent popular recordant que formava part del govern que va aprovar la Fórmula 1 o que va aprofitar la vista del papa perquè "algunes trames corruptes s'emportaren diners", així com que va estar "col·locada en la Conselleria de Ciegsa, mentre allà ocorria el pitjor robatori de la història".

En aquest sentit, ha assegurat que després d'anys sense rebre diners del BEI per les irregularitats comeses amb eixos fons pels governs populars, ara la Unió Europea "torna a confiar en la Comunitat" i "tornarà a donar 300 milions per a fer escoles, depuradores i accions a favor dels valencians".

Segons expliquen des de la Generalitat, el BEI va tancar la porta al País Valencià perquè els crèdits concedits a Ciegsa no es van destinar a la construcció de col·legis. Ara, però, torna a ser fiable i s'ha aprovat un préstec de 271 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar projectes cofinançats a parts iguals per la Unió Europea i la Generalitat. Aquest préstec del BEI finançarà part de les aportacions de la Generalitat. Entre les iniciatives, hi ha 49 milions per a infraestructures públiques per a la recerca i la innovació; 93,5 milions en transferència tecnològica i cooperació universitat-empresa orientada a les pimes; 62,5 milions en processos de recerca i innovació en pimes; 65,2 milions per a serveis i aplicacions de govern electrònic; 35,3 milions per a infraestructura i promoció d'ocupació neta, i 23,9 milions en protecció i millora de la biodiversitat, protecció de la natura i infraestructura verda.

Ja parlant de projectes específics, hi hauria l'electrificació del tram Benidorm-Benidorm Intermodal de la connexió Benidorm-Dénia; la restauració d'hàbitats d'interés comunitari d'espais com els hàbitats forestals de l'Alt Túria o la pineda de Boalar-Sabinar; el foment d'ecosistemes naturals, com ara la repoblació de la Serra de Mariola; l'actualització de les infraestructures per a investigació en malalties infeccioses i epidèmies emergents enfocada especialment a la seua aplicació en salut pública; la millora de les infraestructures d'investigació en medicina personalitzada i desenvolupament de medicaments innovadors amb vista a aplicació sanitària en patologies, com ara malalties estranyes o detecció de mal cognitiu; una plataforma d'anàlisi genòmica per a estudis de diversitat neuronal i biologia de cèl·lula única en estat sa patològic, i aplicacions de la genòmica a la millora de l'arròs.

next