Puig anuncia un pla d'ocupació contra "l'explotació i la precarització" del treball

El programa tindrà en el punt de mira l'economia submergida, els falsos becaris, el frau en els contractes temporals i la desigualtat salarial
6 abril 2019 18:04h
Puig ha advertit que el repte actual és "crear més ocupació i de més qualitat per a avançar cap a un nou model econòmic sostenible". / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha anunciat durant la convenció programàtica 'Continuar sumant ocupació' la posada en marxa d'un pla de garantia social i ocupació digna per a "lluitar contra l'explotació laboral i la precarització del treball".

"Durant aquesta legislatura hem creat un marc econòmic basat en l'honradesa, el diàleg i l'estabilitat i que ha permés la reactivació de l'ocupació i de l'economia valenciana, reduint-se en aquests quatre anys la taxa de desocupació en 8,7 punts, creant-se més de 240.000 llocs de treball i millorant tots els indicadors econòmics", ha assenyalat Puig, tot afegint que "ara hem de fer un pas més enllà".

En aquest sentit, el candidat socialista per a reeditar la Presidència ha advertit que el repte és "crear més ocupació i de més qualitat per a avançar cap a un nou model econòmic sostenible que garantisca també la sostenibilitat del model social de la Comunitat, perquè sense creixement no hi ha redistribució de la riquesa i, per tant, no és possible garantir l'Estat del Benestar".

Durant la seua intervenció a Elx, ha recordat que fa quatre anys la taxa d'atur se situava per damunt del 23%, elevant-se fins al 50% entre els joves, "però gràcies a l'esforç conjunt del Consell, dels empresaris i dels treballadors hem aconseguit revertir la situació, reduir la taxa d'atur fins al 14,3% i, per tant, generar riquesa i ocupació". 

No obstant això, el president ha reconegut que "encara queda molt a fer perquè la factura de la crisi és més profunda i urgeixen mesures que permeten l'acceleració en la creació de llocs de treball, la consolidació d'ocupació de major qualitat, millorar les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores i l'adequació de la nova oferta laboral a la capacitació professional dels treballadors, i per això és fonamental l'aposta per la Formació Professional". 

"Garantir el compliment de la normativa laboral"

El líder dels socialistes valencians ha avançat la posada en marxa d'un programa participat per tots els agents socials amb el qual es complementarà el Pla director per un treball digne del govern espanyol i que pretén "generar marcs autonòmics de relacions laborals i garantir el compliment de la normativa laboral i la responsabilitat social empresarial".

Entre els objectius principals del Pla de garantia social es trobarà la identificació i correcció d'abusos en matèries com la contractació a temps parcial, l'economia submergida o els falsos becaris, a més de lluitar contra el frau en els contractes temporals, la desigualtat salarial entre homes i dones o la sinistralitat laboral.

Per a això, segons ha anunciat el president, tancarem els acords necessaris amb el Govern d'Espanya que ens permeten reforçar l'activitat inspectora, especialment en aquells sectors més vulnerables al fet que es produïsquen aquestes pràctiques.

next