Puig afirma que la reunió amb Montero segueix fixada i assegura que serà "en els pròxims dies" 

El president de la Generalitat insisteix que la seua exigència respecte al lliurament de les bestretes del finançament autonòmic es mantindrà "inalterable"
10 setembre 2019 13:08h
El president de la Generalitat ha assegurat aquest dimarts que era "prioritària" la formació del govern espanyol. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la reunió pendent amb la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, per a solucionar els problemes del finançament autonòmic sí que es produirà "en els pròxims dies", tot i que encara no hi ha data fixada. Puig ha afirmat que aquesta setmana no podrà tindrà lloc per problemes d'agenda de la ministra i d'ell mateix però que, en qualsevol cas, aquest encontre es realitzarà i, aleshores, les exigències de la Generalitat sobre el finançament autonòmic seguiran "inalterables". 

En la trobada, que previsiblement anava a tindre lloc aquest dimarts, ambdós representants anaven a buscar solucions legals als lliuraments a compte de les bestretes del finançament autonòmic d'aquest exercici. La reunió, però, va quedar posposada aquest dilluns, ja que la ministra havia de participar en les converses entre PSOE i Podem per a negociar la formació del govern estatal

El president de la Generalitat ha assegurat aquest dimarts que era "prioritària" la formació del govern espanyol, però ha assegurat que des de la Generalitat mantenen la mateixa posició. "Exigirem el que demanen els valencians", ha assegurat, al temps que ha ressaltat que no té "cap lògica" que no es produïsquen aquests lliuraments a compte.

En aquesta reunió, ha assegurat, també es tractarà la necessitat d'abordar les grans reformes fiscals i territorials, que deixen, al seu entendre, "un dèficit enorme per a enfrontar el futur". 

Tot i que la reunió no tindrà lloc aquesta setmana, Puig assegura que existeix una "bona disposició" per part de la ministra per a intentar arribar a acostar postures i que ha estat parlant amb ella "tot l'estiu". Així mateix, ha assegurat que, al marge que hi haja govern o no, l'exigència per part de la Generalitat "serà inalterable".

next