Puig assegura que els socis del Botànic volen fer un govern "sòlid i potent" sense sectarismes ni fanatismes

Els candidats a la Presidència del PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV han mantingut converses bilaterals informals abans de la reunió oficial per a començar a dissenyar el nou Consell
9 maig 2019 14:31h
Puig i Dalmau s'han reunit de manera informal aquest dijous. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que tant la vicepresidenta i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, com el candidat d'Unides Podem-Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, tenen voluntat que el Botànic II tinga "la major solidesa possible" i siga un govern "estable, potent i per a tots els valencians, lluny de tindre una posició sectària, fanàtica o partidista".

Així ho ha afirmat després de mantindre aquest dimecres i dijous els primers contactes informals amb Oltra i Dalmau, respectivament, a l'espera que dimarts que ve arranquen les negociacions formals després del 28A. "En aquests moments hi ha una voluntat de totes les parts per a arribar a un acord; s'ha evidenciat clarament des de fa uns quants dies i fins i tot abans de la campanya electoral", ha asseverat a preguntes dels periodistes després de l'acte institucional del Dia d'Europa.

Puig ha destacat les dues reunions com a positives i ha posat l'accent que els tres mostren "una voluntat manifesta d'un govern que done solucions als problemes dels valencians". Ha defensat que "evidentment, cosir la Comunitat Valenciana és un gran objectiu".

Però, sobretot, ha subratllat que hi ha una qüestió en la qual coincideixen "amb claredat", que "aquest serà un govern per a tots i totes els valencians", no solament per als qui van votar al PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV. "És un govern lluny de tindre una posició sectària, partidista o fanàtica", ha emfatitzat.

Respecte a l'entrada d'Unides Podem-EUPV en la Generalitat, Puig ha assegurat que estan "per descomptat que oberts" i ha recordat que han apostat "des del primer moment perquè un govern que tinga la major solidesa possible des de la perspectiva del parlament, per a donar estabilitat".

Aprendre del Botànic I

Davant la possibilitat de replantejar l'arquitectura del Consell, Puig s'ha mostrat disposat a "parlar-ho", però ha remarcat que estan "encara molt lluny d'això". Ara bé, creu que "cal fer-la havent aprés del que ha passat aquests quatre anys i sabent enfrontar els nous reptes de futur".

I sobre el repartiment de conselleries, ha assegurat que Dalmau i ell no han "parlat de res" en la seua reunió. "Ha sigut un café agradable pensant de quina manera podem servir millor als interessos dels valencians des d'una perspectiva que hi haja un acord estable, potent i en el qual s'entenguen les diferents mirades", ha il·lustrat.

D'altra banda, de cara a la constitució de les Corts el 16 de maig, preguntat per la possibilitat de constituir una Mesa del parlament provisional, el president ha indicat que "sincerament" no li agradaria, si bé està "disposat a acceptar el que democràticament es decidisca: m'agradaria que hi haguera una Mesa definitiva a partir de dijous que ve".

next