Puig viatja a Barcelona dilluns per a participar en una entrega de premis organitzada per la patronal catalana

El president de la Generalitat aprofitarà el viatge per a reunir-se amb el líder del PSC, Miquel Iceta
16 novembre 2019 17:29h
El president de la Generalitat acudirà aquest dilluns a Barcelona al lliurament dels premis de la XII Edició dels Premis Carles Ferrer Salat i Medalles d'Honor de Foment del Treball.  / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, acudirà aquest dilluns a Barcelona al lliurament dels premis de la XII Edició dels Premis Carles Ferrer Salat i Medalles d'Honor de Foment del Treball, l'organització empresarial de Catalunya. En la cerimònia estarà acompanyat pel president de la Confederació Empresarial valenciana (CEV), Salvador Navarro, i el líder del PSC, Miquel Iceta, segons han detallat fonts de Presidència aquest dissabte. Abans de l'acte, tots dos dirigents socialistes es reuniran.

Foment del Treball va convidar formalment el president a assistir al lliurament de premis a causa dels "vincles econòmics existents entre empreses de la Comunitat Valenciana i Catalunya", que "es tradueixen en el fet que Catalunya és el principal client comercial de la Comunitat Valenciana i també és el principal proveïdor". A més, per a Catalunya, el País Valencià és el seu segon client principal i és el seu quart major proveïdor.

Així mateix, la presència de Ximo Puig respon, "al marge de la invitació, a l'interés per defensar els interessos de les empreses valencianes a Catalunya". "El president s'ha manifestat reiteradament en la línia de la necessitat de recuperar la normalitat i de buscar una solució al conflicte que arrossega Catalunya, sempre lògicament des de la legalitat i la Constitució", han assegurat fonts de Presidència.

Puig ha recalcat la "necessitat d'abordar reformes urgents que necessita Espanya, com la del model territorial i el finançament autonòmic, en les quals Catalunya ha de participar des de l'estabilitat institucional, la normalitat i la lleialtat".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next