Puig celebra el desbloqueig dels lliuraments a compte i demana que "no depenguen de la decisió d'un govern"

L'Advocacia General de l'Estat dona llum verda a la transferència que injectarà 450 milions d'euros al País Valencià
10 octubre 2019 14:08h
Pedro Sánchez i Ximo Puig van coincidir per última vegada a València en un acte de precampanya. / EUROPA PRESS / ENRIQUE PALOMARES

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat aquest dijous que s'haja desbloquejat per part de l'Advocacia General de l'Estat el lliurament a compte a les autonomies, que per al País Valencià suposarà l'arribada de 450 milions d'euros.

"És una bona notícia que confirma l'acord que ens havia transmés la ministra que s'anava a produir quan ja no hi haguera cap possibilitat que durant aquest any hi haja pressuposts", ha assenyalat el president de la Generalitat des de Brussel·les, en l'acte de clausura de les jornades de promoció gastronòmica valenciana.

Amb aquestes paraules, Puig ha negat que es tracte d'un acte electoralista i ha insistit que el govern de Pedro Sánchez està en funcions "i té les seues limitacions". No obstant això, Puig ha exigit que es cree un calendari que determine quan s'han de realitzar aquestes entregues "perquè mai depenguen de les decisions d'un govern".

Puig ha destacat que amb aquests diners extraordinaris i el FLA, la Generalitat tindrà els recursos suficients per a poder atendre les múltiples obligacions que té i donar cobertura als drets socials i als drets econòmics de les empreses. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next