Puig celebra el bon moment del PSPV abans de la Comissió Executiva però demana "humilitat" en la nova etapa

Els socialistes reuneixen la Comissió Executiva Nacional per a fer balanç de l'últim període electoral i establir el full de ruta del nou cicle polític
31 juliol 2019 19:22h
La Comissió Executiva Nacional s'ha reunit aquest dimecres. / PSPV

VALÈNCIA. Passat aquest període de gran densitat de cites electorals –tot i que la possibilitat d'unes noves eleccions generals al novembre sobrevola l'ambient després de la investidura fallida de Pedro Sánchez–, els partits aprofiten per a reflexionar i establir el seu full de ruta de cara al nou curs polític. Entre ells, el PSPV, que, amb aquest motiu, ha reunit aquest dimecres a la seua Comissió Executiva Nacional.

El president de la Generalitat i secretari general de la formació, Ximo Puig, ha celebrat el bon moment i la posició de força per la qual passa el partit, que "ha tornat a ser el més votat al País Valencià després de 30 anys". No obstant això, Puig també ha demanat que s'assumisca "amb humilitat" aquesta posició en la nova etapa que enfronta el partit, un missatge que ja va repetir en nombroses ocasions durant la campanya electoral i que li va valdre la revalidació de la Presidència. 

Puig també s'ha pronunciat una vegada més sobre la situació al Govern d'Espanya, on els ponts entre PSOE i Podem semblen, si no trencats, danyats després de la investidura fallida. Mentre que els socialistes descarten un executiu de coalició emparant-se en la idea que aquest tren ja ha passat, els de Pablo Iglesias no renuncien a la seua aspiració de dirigir algun ministeri. 

Així, malgrat que el president valencià considera que "no és el mateix l'àmbit autonòmic que l'àmbit general de l'Estat" i que "PSOE i Podem no sumen la majoria necessària", també adverteix que "la ciutadania va dir que el PSOE havia de liderar, però que necessitava altres suports". "L'arquitectura institucional no pot impedir que hi haja un govern de progrés", afirma Puig, qui pensa que l'important és "el programa de sis eixos" que Sánchez va posar sobre la taula durant el discurs d'investidura. 

Les últimes polèmiques del partit

Respecte a la dimissió de tots els seus càrrecs institucionals i orgànics de l'alcalde de la Vilavella, Manel Martínez, per la filtració d'unes gravacions que el mostren pressionant una regidora del PPCV per a afavorir el seu nomenament, Puig ha assegurat que es tracta "d'una dimissió feta des de l'assumpció de responsabilitat" i que "reflecteix un model que haurien de seguir la resta de partits polítics". 

Així mateix, el president s'ha pronunciat sobre la polèmica al voltant de l'operació de l'IVF amb el deute de Grupo Zeta, que ha donat per tancada després la compareixença d'Illueca d'aquest dimarts. "En tot moment s'ha actuat amb transparència i en defensa de l'interés general", ha afirmat. Per a ell, es tracta que el PPCV ha buscat com malmetre el govern "per a tapar les seues vergonyes", però considera que l'actual executiu "no té res a veure en matèria de gestió de recursos públics" amb el seu predecessor popular. "No hi ha cap situació de conflicte d'interessos, ni incompatibilitats, ni per descomptat implicacions jurídiques ni ètiques", ha asseverat.

next