Puig convida als actes del 9 d'Octubre amb una defensa de la igualtat en la diversitat

El president de la Generalitat recorda que el Palau estarà obert al públic els primers nou dies del mes
5 octubre 2019 16:50h
"Som una terra diversa i eixa és la nostra riquesa", ha afirmat Puig. / EFE ARXIU KAI FÖRSTERLING  

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convidat els valencians a participar en els actes del 9 d'Octubre, vinculats enguany a "la defensa explicita de la igualtat entre gèneres, entre cultures i entre territoris". 

"Som una terra diversa i eixa és la nostra riquesa", ha afirmat Puig a través d'un vídeo dirigit a la ciutadania, en el qual ha assenyalat que és "una terra diversa, amb platja i muntanya, ciutats i pobles, horta i secà, amb llengües germanes que conviuen en harmonia, amb gent originària de 183 països". 

"Som una terra que ha sabut integrar la cultura de tots els pobles que van precedir l'entrada de Jaume I, dels ibers als musulmans", ha destacat el cap del Consell, segons ha informat en un comunicat la Generalitat que recull EFE. 

Puig ha assegurat que la programació dels més de 30 actes que acull aquest 2019 la seu del govern valencià són "un homenatge a la diversitat que ens caracteritza".

Per això, ha convidat la ciutadania valenciana a participar en la celebració de cada municipi del territori, alhora que ha recordat que les portes del Palau de la Generalitat es mantindran obertes els primers nou dies d'octubre.

La programació d'enguany està guiada pel respecte a les diferents maneres "de ser, de viure i de pensar el demà", i composta per tota mena d'activitats culturals, musicals o gastronòmiques, amb especial èmfasi en la igualtat entre homes i dones, i la trobada intercultural. 

Així, qui s'acoste fins al Palau de la Generalitat gaudirà de concerts com els de la Jove Orquestra de la Generalitat als carrers que donen al Palau, durant tot el cap de setmana, o el de Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani, aquest dissabte. 

El dimarts 8 a la nit, les actuacions d'Els Jóvens, Soledad Vélez i Cero en conducta Djs ompliran la plaça de Manises. Finalment, el dia 9, tancarà la programació musical l'espectacle d'Andrés Belmonte, Tariq. 

Altres activitats a destacar són l'exposició històrica 'Els nostres regnes', la projecció d'aquest dissabte sobre la façana del Palau o la lectura de poesia i passatges del Tirant lo Blanch en el mateix pati gòtic, aquest dilluns 7.

next