Puig critica la "irresponsable" proposta fiscal del PPCV

El candidat del PSPV ha ironitzat sobre la promesa electoral de Bonig: "Gastem amb targeta i uns altres ja pagaran"
1 abril 2019 12:05h
Puig ha ressaltat que amb aquesta proposta "s'està intentant llevar imposts als que més tenen". / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat del PSPV a reeditar el seu mandat, Ximo Puig, ha criticat la proposta de política fiscal del PPCV, que considera que és una mesura "absolutament demagògica, irresponsable i no té res a veure amb una fiscalitat progressiva", al mateix temps que ha ironitzat: "Gastem amb targeta i uns altres ja pagaran, aquesta és la política fiscal del PP".

Així s'ha pronunciat aquest dilluns Puig en declaracions als mitjans de comunicació després que la candidata del PPCV, Isabel Bonig, prometera una "revolució fiscal sense precedents" si guanya les autonòmiques del 28 d'abril i establir com a primera mesura tipus l'augment del 6 al 10% en l'impost d'accés a l'habitatge en funció del preu, així com una rebaixa generalitzada en el tram autonòmic de l'IRPF per als valencians que cobren menys de 35.000 euros i a les famílies que tinguen o adopten un fill.

En aquest sentit, Puig ha ressaltat que amb aquesta proposta "s'està intentant llevar imposts als que més tenen, però és la mateixa política que van fer [el PP] en el passat". "La proposta és que l'1 o el 2% de la població deixe de pagar. Aquesta és una política fiscal regressiva, que no té res a veure fins i tot amb el que constitucionalment es diu respecte a com ha de ser la fiscalitat."

"És una proposta absolutament demagògica, irresponsable i no té res a veure amb una fiscalitat progressiva. És evident que no es pot dur a terme. Van deixar aquesta comunitat amb un dèficit i un deute enorme; es vol continuar sent irresponsable? El pitjor impost és el que es fa pagar a les generacions futures; nosaltres gastem amb targeta i uns altres ja pagaran, aquesta és la política fiscal del PP", ha criticat el candidat del PSPV.

Així mateix, Puig ha advocat per parlar de fiscalitat "de debò, rigorosament" i ha destacat que és "fonamental" que la fiscalitat siga progressiva: "Qui més té és qui més ha d'aportar, després han de rebre tots serveis de qualitat, els que paguen més i els que paguen menys, sense cap discriminació", ha assenyalat Puig.

"És obvi que cal ser responsable, perquè si continuem en aquest endeutament que proposa el PP, pagaran aquests imposts els que encara no han nascut, els nostres fills o els nostres nets, i això és irresponsable, molt irresponsable", ha asseverat Puig.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next