Puig: "Defensar la Constitució és exigir la reforma del sistema de finançament"

El president de la Generalitat assegura que el seu govern continuarà reclamant "amb fermesa" una reforma del sistema de finançament que done al País Valencià "allò que, en justícia, és seu"
6 desembre 2019 14:11h
Els membres del Consell han assistit aquest divendres a l'acte commemoratiu de la ratificació de la Carta Magna, celebrat a Alacant. / GVA

VALÈNCIA. El president Ximo Puig ha remarcat aquest divendres al matí que, per a poder portar avant les polítiques públiques, "que creen la vertadera identitat ciutadana i sostenen la igualtat de drets civils i socials", és necessari un finançament adequat. "Defensar la Constitució és exigir la reforma del sistema de finançament", ha expressat a Alacant el cap de l'executiu valencià durant la seua intervenció en l'acte commemoratiu de la ratificació de la Carta Magna al qual també han assistit els altres membres del Consell.

En aquest sentit, el titular del Consell ha assegurat que el govern valencià continuarà reclamant amb fermesa "una reforma del sistema de finançament que done a la nostra terra el que, en justícia, és seu".

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha intervingut en l'acte per a destacar els valors que estan darrere de la Constitució. "Llibertat, Igualtat i Fraternitat són pilars fundadors que estan en l'origen de la definició d'Espanya com un estat social i democràtic de dret", ha dit. I ha remarcat: "Social i democràtic, en aquest ordre".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next