Puig demana al govern espanyol que s'arribe "prompte" a un acord per als viatges de l'Imserso

El president trasllada a les ministres Maroto i Carcedo la seua "preocupació" pel programa de turisme social, actualment paralitzat per un recurs presentat pels hotelers
1 juny 2019 13:28h
Puig posa l'accent que aquest programa constitueix "un dels pilars fonamentals" del sistema turístic, ja que té un gran impacte en els sectors hotelers, de restauració, comerç i oci. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha sol·licitat a la ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, i a la de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, la cerca d'un acord "al més prompte possible" per a donar estabilitat i seguretat jurídica al programa de viatges de l'Imserso.

El cap del Consell ha traslladat a ambdues ministres la seua "preocupació" per la situació del programa de turisme social del 2019, que ha quedat paralitzat pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, dependent del Ministeri d'Hisenda, davant el recurs presentat pels hotelers.

En les missives dirigides a les dues ministres, Puig considera que "ha d'existir la possibilitat d'acord entre totes les parts", al mateix temps que afirma que entén "les raons que han portat els empresaris hotelers a impugnar els plecs", segons un comunicat de la Generalitat.

Per això, exhorta les ministres a aconseguir un acord "en el termini més breu possible" per a "recuperar la normalitat" en l'execució del Programa de Vacances "en benefici de tots", ja que, segons el president, aquests viatges són "molt importants per a l'economia de la Comunitat Valenciana i qualsevol distorsió tindria un impacte important".

El president ha valorat la decisió del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals de suspendre la licitació del nou programa, la qual cosa "permet obrir negociacions amb el sector", i ha confiat que, com ha dit el Ministeri de Sanitat, el programa d'enguany estiga garantit.

Puig s'ha mostrat a la disposició de tots dos ministeris per a treballar amb l'objectiu de solucionar la situació i exposa en la carta que el programa de viatges és "essencial" per al funcionament turístic de la temporada baixa en les principals destinacions valencianes.

També posa l'accent que aquest programa constitueix "un dels pilars fonamentals" del sistema turístic, ja que té un gran impacte en els sectors hotelers, de restauració, comerç i oci, a més d'oferir "innombrables avantatges" als majors, que poden gaudir d'una "vellesa activa" i amplis períodes d'oci.

next