Puig demana "prudència" a García-Page en relació al transvasament Tajo-Segura

El president de Castella-la Manxa ha dit que espera que la Unió Europea garantisca "el cabal suficient del Tajo"
19 març 2019 18:25h
"Inventar guerres artificials sobre l'aigua és mal camí", ha dit el president. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts "prudència" al seu homòleg castellà-manxec, Emiliano García-Page, en relació al transvasament Tajo-Segura i els possibles canvis que es puguen efectuar sobre aquest després d'una recent sentència del Tribunal Suprem.

En aquesta sentència, l'alt tribunal anul·la parcialment el Pla Hidrològic del Tajo per no fixar cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina. Així mateix, García-Page ha assegurat aquest dimarts a Brussel·les que espera que la Unió Europea "vigile i obligue a la transposició de tota la normativa i el compliment mil·limetrat a Espanya de la normativa europea" per a garantir el cabal suficient del Tajo. 

En resposta a aquestes declaracions, i preguntat per la possibilitat que el govern manxec tanque el transvasament, Puig ha considerat necessari "actuar amb enorme prudència" i d'acord a la llei, perquè, al seu parer, "en aquests moments no hi ha cap element que diga que el transvasament ha de tancar-se".

"Inventar guerres artificials sobre l'aigua és mal camí i defensarem els interessos dels valencians des de la raó, no des de l'enfrontament estèril", ha agregat Puig.

next