Puig demana el vot per a alinear dos governs socialistes que facen "realitat" un nou model de finançament

El candidat del PSPV agraeix a Sánchez que destinara "1.400 milions d'euros per als valencians i les valencianes" i assegura que "aquesta primavera" hi haurà nous pressuposts
26 abril 2019 23:52h
El candidat del PSPV, Ximo Puig, i el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, en l'acte de tancament de campanya celebrat aquest divendres a València. / EFE

VALÈNCIA. "Aquest és un dia històric, Pedro". Eixes han sigut les primeres paraules del candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, en el tancament de campanya del PSPV. El Parc Central de València ha sigut testimoni d'una gran festa socialista, amb vora 7.000 persones que han rebut entre aplaudiments i balls el candidat valencià i, també, el candidat estatal, Pedro Sánchez. Com a fil musical, les cançons en directe de Tequila.

En un discurs que ha estat ple d'interpel·lacions i al·lusions a 'Pedro', Puig ha destacat que és "la primera vegada en la història de la democràcia que el candidat del PSOE a la Presidència del govern [espanyol] tanca la campanya a la Comunitat Valenciana". També li ha agraït que siga el primer president que va estar el 9 d'Octubre al Palau de la Generalitat "amb tots els valencians i les valencianes".

I encara ha tingut més floretes per a Sánchez: "Eres un home de paraula". "Quan em vas dir que la Comunitat Valenciana tindria allò que es mereix en els Pressupostos Generals, va ser realitat: 1.400 milions d'euros per als valencians i les valencianes", ha dit Puig, per a després criticar que els comptes van ser rebutjats "per eixa estranya aliança entre les dretes i els independentistes". Amb tot, ha augurat que "abans que acabe la primavera" Sánchez podrà fer realitat "eixe pressupost que ens ajudarà a alçar aquesta Comunitat". "Aquesta serà la legislatura que els valencians tindrem el model de finançament que mereixem", ha remarcat.

Així, Puig ha tractat d'atraure el vot socialista a les dues urnes, l'autonòmica i l'estatal, assegurant que "la solució a l'infrafinançament i la infrainversió està en un govern socialista a Espanya i a la Comunitat Valenciana". En aquest sentit, ha recordat que la coincidència de les dues eleccions és un fet "excepcional" i ha mantingut la seua posició que "això serveix per a singularitzar el problema" però també per a "aconseguir alinear dos governs que pensen en el progrés i en la justícia social, i que miren igual". "Estic orgullós d'haver lligat el meu futur al de Pedro Sánchez", ha manifestat, rotund.

"Unes eleccions fonamentals" per a aturar "la coalició del no"

"Anem il·lusionats a aquestes eleccions, perquè sabem que el futur està al nostre abast", ha dit Puig confiat que "diumenge vinent, després de 30 anys, el partit socialista tornarà a ser la força més votada de la Comunitat Valenciana". 

No obstant això, l'aspirant a la Presidència de la Generalitat ha indicat que "aquestes no són unes eleccions normals, ja que hi ha circumstàncies diferents". Així, ha demanat el vot per a aturar "la coalició que va contra el progrés, la coalició del no".

Puig també ha posat en valor la feina feta al País Valencià aquesta legislatura. Tot i que no s'ha pronunciat la paraula 'Botànic', l'encara president de la Generalitat ha celebrat que "quatre anys després, aquesta Comunitat està molt millor". Aquesta és la carta amb què els socialistes tractaran de convéncer l'electorat valencià: l'aval de la feina feta i la possibilitat de, com diu el seu lema, 'seguir sumant' noves polítiques socials.

next