Puig, en l'homenatge a la figura de Miguel Hernández: "Un país no pot viure sense memòria"

El cap del Consell reivindica la figura del poeta com una persona que "va lluitar per la igualtat, la llibertat i la fraternitat"
28 març 2019 20:06h
"La República va significar una esperança que, finalment, va ser truncada per un colp d'estat", ha destacat Puig. / TWITTER XIMO PUIG

ALACANT. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous, 28 de març, la importància de l'obra i la vida del poeta oriolà Miguel Hernández com a símbol de la lluita per "la llibertat, la fraternitat i la igualtat", valors que, ha subratllat "uneixen" les persones.

Així ho ha afirmat durant la seua intervenció en l'homenatge al poeta en el 77é aniversari de la mort de l'escriptor, al cementeri d'Alacant, on es troba la seua tomba.

"Hui és un dia de record i de memòria; un país no pot viure sense memòria", ha destacat el president, que ha considerat que "una societat no pot viure desvinculada del que ha sigut en el passat".

En aquest sentit, ha assenyalat que el 2019 es compleixen 80 anys "del final de la guerra, del final de la República", i ha lamentat que "la República va significar una esperança que, finalment, va ser truncada per un colp d'estat".

"Els valors d'aquell moment són els mateixos que ens impulsen hui", ha assegurat Puig, que ha afirmat que "gràcies a aquells que van morir en combat" s'ha guanyat "un espai de llibertat".

Així, el president ha cridat les generacions actuals a "enaltir els valors que ens uneixen: la llibertat, la fraternitat i la igualtat, la qual cosa significa Miguel Hernández".

Per això, ha assenyalat que, segons la Llei de la Memòria Democràtica del País Valencià, "el dia de la memòria és hui, i és el dia de la mort de Miguel Hernández".

"Hernández significa la poesia per l'amor, per la llibertat, per la igualtat", ha reivindicat el cap del Consell, que ha recordat que el poeta solia dir "que les úniques armes legítimes eren les paraules" i ha considerat que "això és el que cal reivindicar hui, perquè és absolutament vigent".

next