Puig fa una crida als votants progressistes: "El 28-A està en joc la democràcia"

Els socialistes han començat la campanya presentant-se com els garants de la convivència i la justícia social
11 abril 2019 23:48h
Els socialistes s'han reunit a la plaça del barri de Patraix, a València, per a celebrar l'acte d'inici de campanya electoral. / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha animat aquest dijous a participar en "un gran combat democràtic a partir de la mobilització i l'explicació", i ha fet una crida a la participació en les eleccions perquè la societat s'està "jugant" molt. "Hem de mobilitzar totes aquelles persones progressistes, perquè no són solament unes eleccions, sinó que ens estem jugant la consolidació d'un projecte de progrés profundament democràtic; ens estem jugant la democràcia", ha reiterat Ximo Puig. 

Els socialistes s'han reunit a la plaça del barri de Patraix, a València, per a celebrar l'acte d'inici de campanya electoral per als comicis de 28 d'abril. A l'acte han assistit el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig; la secretària general del PSPV de la demarcació de València, Mercedes Caballero; la candidata a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez; el ministre de Foment, José Luís Ábalos, i militants i simpatitzants socialistes. 

Puig ha alertat que "és l'extrema dreta la que està liderant el triple pacte" amb PPCV i Ciutadans i, en referència a Vox, ha lamentat que haja "contaminat les altres dues dretes suposadament democràtiques". En aquest sentit, ha assegurat que existeix el risc que l'extrema dreta "entre al Congrés i a les Corts Valencianes". 

Per això, el president de la Generalitat ha reiterat que "aquestes eleccions van de decidir si es va cap endavant o si es torna enrere". En aquesta línia, ha assenyalat que cal seguir "pel camí de la convivència, de la justícia social i de la igualtat d'oportunitats" instaurat per l'actual Consell, i ha instat a lluitar "contra el fanatisme i contra els qui volen destruir tot el construït en 40 anys de progrés". Respecte al PPCV, Puig ha assegurat que "ja no poden enganyar els valencians" perquè saben "massa bé el que van fer" i "no volen tornar" a eixa època.

Així, Ximo Puig ha assegurat que el pròxim 28 d'abril les eleccions estatals i autonòmiques "són dues cares de la mateixa moneda". "És la necessitat que tenim els valencians i les valencianes de tindre un govern progressista al capdavant de la Comunitat Valenciana i al capdavant d'Espanya", ha explicat. Per al president de la Generalitat, això és "fonamental" perquè, en 10 mesos amb Pedro Sánchez a la Moncloa, la Generalitat ha comptat "amb un govern [espanyol] còmplice" i que ha fet uns pressupostos que entenien les necessitats dels valencians.

next