Puig garanteix que la reversió de l'Hospital de Dénia està "activa" i és "irreversible"

El candidat socialista a la Generalitat crearà un "comandament únic" que coordine, controle i avalue la situació de les llistes d'espera en tots els departaments de salut
19 abril 2019 14:15h
El president de la Generalitat farà un Estatut de l'Investigador sanitaris si és reelegit. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que "la reversió del Departament de Salut de Dénia (la Marina Alta) està activada i ja és irreversible".

El també candidat socialista a la Presidència del Consell ha assenyalat que "qui ha de liderar la sanitat publica valenciana i garantir la igualtat d'oportunitats ha de ser la Generalitat", segons ha informat el PSPV-PSOE en un comunicat.

"Tenim un objectiu clar: garantir la millor atenció sanitària a totes les persones d'aquesta comunitat", ha afirmat Puig en un acte de sanitat celebrat a Dénia en el qual també ha participat la consellera de Sanitat i cap de llista del PSPV a les Corts Valencianes per Alacant, Ana Barceló; el secretari general del PSPV-PSOE en aquesta demarcació i candidat a les Corts Valencianes, José Chulvi, i el candidat a l'Alcaldia de Dénia, Vicent Grimalt.

Ximo Puig ha destacat que el futur model de gestió del Departament de Salut de Dénia es farà atenent "l'interés general de tota la ciutadania", per la qual cosa ha assenyalat que es realitzaran "les inversions necessàries per a dotar en atenció primària, perquè aquesta comarca reba el que es mereix".

Per la seua part, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha indicat que l'expedient de reversió "està iniciat".

El cap del Consell i candidat a la reelecció ha manifestat que el que s'ha fet durant aquesta legislatura en matèria de sanitat ha sigut "destinar més recursos a la sanitat pública, millorar l'atenció i, sobretot, atendre les urgències".

Puig ha anunciat, d'altra banda, la creació d'un "comandament únic" que coordine, controle i avalue la situació de les llistes d'espera en tots els departaments de salut del País Valencià perquè, en la seua opinió, hi ha "un problema evident".

Estatut de l'Investigador

Així mateix, Ximo Puig ha avançat que elaborarà un Estatut de l'Investigador i la Investigadora sanitaris durant la pròxima legislatura amb el qual "millorar les condicions laborals i garantir l'estabilitat dels i les investigadores".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next