Puig: "Garantirem l'atenció a les persones i pal·liarem els danys econòmics, que seran molt durs"

El Consell ha anunciat que començarà les reparacions quan acabe el temporal i que la Conselleria d'Habitatge avaluarà els danys de les vivendes més afectades
13 setembre 2019 20:00h
El president s'ha desplaçat fins al Post de Comandament Avançat ubicat a Oriola, un dels municipis més afectats. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat que, una vegada finalitze l'episodi de pluges, el Consell avaluarà l'impacte econòmic i prendrà les mesures necessàries per a "la restauració, rehabilitació i normalització" de les àrees més afectades. "La Generalitat garanteix l'atenció immediata a les persones i prendrà les mesures per a pal·liar els danys. Pal·liarem els danys econòmics, que seran molt durs, i repararem les infraestructures", ha asseverat.

Així ho ha recalcat el cap del Consell des del Post de Comandament Avançat, situat a l'Ajuntament d'Oriola, on segueix l'evolució de la gota freda tant a la comarca del Baix Segura com en la resta del territori.

"Aquesta és una gota freda molt especial que no havíem viscut amb aquesta intensitat en els últims anys, i sobretot amb aquesta capacitat de refer-se i de retroalimentar-se de la mateixa incidència meteorològica", ha apuntat.

D'altra banda, el president també ha avançat que es buscaran fórmules per a ajudar a l'agricultura, "que sofrirà molt". "Quan veiem tot el camp de l'horta d'Europa negat, som conscients que tindran ajudes importants", ha assenyalat, tot i que ha recalcat que ara allò important és atendre les situacions d'emergència i recuperar la normalitat.

Avaluació de danys dels habitatges

D'altra banda, des de la Conselleria d'Habitatge s'ha informat que l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) durà a terme els treballs d'inspecció i avaluació de danys dels habitatges afectats pel temporal de pluges, especialment en municipis de les comarques del Baix Segura i la Vall d'Albaida, com a pas previ a la seua rehabilitació i restauració.

Així s'ha acordat en la Junta del Patronat de l'IVE, presidit per Rubén Martínez Dalmau, que ha anunciat que els treballs es coordinaran a través de la Direcció General de Qualitat en l'Edificació, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

El Pla Territorial d'Emergència de la Comunitat Valenciana, en cas de catàstrofes, preveu la mobilització de diverses Unitats Bàsiques d'Intervenció, de manera que tots els recursos mobilitzats a la seua arribada a la zona afectada s'han d'integrar en una de les següents unitats bàsiques: Unitat Sanitària, Unitat de Seguretat, Unitat de Suport, Unitat d'Alberg i Assistència, Unitat Judicial i Unitat d'Avaluació de Danys i Recuperació.

Declaració institucional del Consell

Aquest divendres el Consell també ha aprovat una declaració institucional en què insta la població a mantindre "la prudència" i expressa el seu suport "als alcaldes i alcaldesses que en aquests dies estan patint moments molt difícils junt amb els seus veïns i veïnes". A més, ha destacat la tasca "dels professionals de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, bombers, personal sanitari i membres de Protecció Civil".

next