Puig insisteix a Torra: "Mai més en els seus plantejaments polítics incloga la Comunitat Valenciana"

El líder del PSPV ha defensat abordar el conflicte de Catalunya "sense intentar cavar una fossa que faça impossible la convivència", cosa que critica a les dretes
27 octubre 2019 16:56h
El PSPV ha celebrat un acte a Torrent junt amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado. / EP

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reiterat aquest diumenge al president de Catalunya, Quim Torra, que "mai més en els seus plantejaments polítics incloga la Comunitat Valenciana".

A més, ha lamentat que "alguns per un grapat de vots són capaços de fer que es cronifique la confrontació", enfront de la "solució" que proposa el PSOE de "cohesió". "L'altra alternativa que hi ha és la de Piñera, la solució de Xile. Aquesta és l'alternativa que volen les dretes d'ací?", ha postil·lat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes durant un acte a Torrent junt amb la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, i altres representants del PSPV-PSOE.

El president ha assenyalat que a l'estat espanyol "hi ha un problema territorial que només es pot abordar com l'està abordant el govern socialista". "Si algú pensa que hi ha un altre pla que el diga. Quin és, la confrontació per sempre?", ha preguntat, abans de fer valdre que "l'únic camí és l'emprés pel govern", "amb fermesa i respecte a les lleis", però "també sabent que cal parlar".

Sota aquestes premisses, ha defensat abordar el conflicte "sense intentar cavar una fossa que faça impossible la convivència" i ha criticat que "hi ha alguns que per un grapat de vots són capaços de fer que es cronifique la confrontació".

"No volem una societat dualitzada, el PSOE és cohesió. L'altra alternativa que hi ha és la de Piñera, la solució de Xile. Aquesta és l'alternativa que volen les dretes d'aquí?", ha manifestat.

D'altra banda, Puig ha declarat: "Exigisc a Torra que mai més en els seus plantejaments polítics incloga la Comunitat Valenciana". Ha recordat al president català que "la primera gran responsabilitat d'un governant és promoure la convivència".

Així mateix, Ximo Puig ha defensat durant la seua intervenció que "l'Espanya que volem només la pot garantir el PSOE". "Només hi ha un pla, el del PSOE, l'únic camí, amb fermesa i respecte a la Constitució i a les lleis".

"Ens juguem quin futur volem"

En aquest sentit, ha apuntat que en les eleccions generals del 10N "ens juguem quin futur volem". Ha advertit que "només hi ha una alternativa" als socialistes, la de Madrid i Andalusia: "L'eextremadreta amb les altres dretes".

Al seu judici, "el PP és igual de corrupte hui que ahir". "Ens arriben les factures cada setmana", ha assegurat, abans de fer una crida a "no oblidar el que ha estat el PPCV, que ens ha portat a la ruïna econòmica i social".

També s'ha referit a l'exhumació de Franco i a la memòria històrica, per a animar a "avançar en el reconeixement i la reparació dels drets de les víctimes". "El govern ha complert, el president Sánchez ha complert i en aquests moments hem de continuar, avançar en la dignitat", ha defensat.

next