Puig insisteix que no va pagar per la seua entrevista en The Guardian i atribueix la informació al PP

El diari anglés assegura que l'entrevista va ser "escrita i pagada per The Report Company i que era "contingut publicitari i clarament etiquetat com a contingut de pagament"
18 desembre 2019 12:05h
Puig ha sigut preguntat aquest dimecres en Onda Cero. / EP

VALÈNCIA (EP/Redacció). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dimecres que "no es va pagar per una entrevista en The Guardian" el 2016 i ha posat l'accent que aquesta asseveració "la va fer circular el PP fa uns mesos i ara torna a aparéixer en unes circumstàncies que cadascú valorarà com vulga".

Puig, en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, s'ha pronunciat sobre aquest tema en ser preguntat per si va pagar per aquesta  entrevista. ABC revela aquest dimecres una informació amb la versió de The Guardian, en la qual el periòdic britànic assenyala que va publicar una sèrie publicitària el 2016, "escrita i pagada per The Report Company, inclosa una entrevista amb Ximo Puig" i que era "contingut publicitari i clarament etiquetat com a contingut de pagament" d'acord amb les seues "pautes de finançament de contingut".

No obstant això, Puig ha insistit que no es va pagar per l'entrevista que se li va fer, sinó que tal com afirma l'empresa The Report Company, es va abonar un encartament publicitari i un llibre per a promocionar els interessos comercials al Regne Unit del País Valencià en una "operació molt reeixida". Segons informacions publicades, l'import seria de 43.000 euros.

Sobre aquest tema, ha aclarit que "al costat hi ha l'entrevista d'un periodista que va dir que treballava per a The Guardian". Preguntat per si el periodista va dir ser d'aquest periòdic, Puig ha comentat: "L'entrevista ens la feia The Guardian, sincerament no sé, em van posar en l'agenda una entrevista i la vaig fer i el que és clar és que no paguem per aquesta entrevista, i aquesta és la veritat".

En aquest sentit, ha asseverat que "clarament l'empresa diu que les entrevistes en línia a les quals al·ludeixen les informacions publicades en la premsa no estaven pagades ni finançades per terceres parts ni tampoc estaven vinculades a cap acord comercial", sinó que es van efectuar perquè "representen un interés rellevant per a l'audiència". "Això és el que diu l'empresa i el que va passar, no tenia gens d'interés especial en una entrevista en The Guardian", ha mantingut.

Per les conseqüències del Brèxit

En aquest sentit, ha recordat que el País Valencià té "molts interessos" al Regne Unit per les exportacions, ja que un terç dels ciutadans de Gran Bretanya resideixen a l'estat espanyol. Així, ha emmarcat aquesta acció dins de les iniciatives que ha emprés el Consell davant les conseqüències que puguen derivar-se del Brèxit.

Per això, ha explicat que es va decidir aquesta operació per a encartar un suplement per a parlar de la capacitat d'inversió i d'atracció valenciana, a més d'un llibre "en el qual eixien totes les nostres millors empreses". "Això és el que es va pagar", ha afirmat.

A part d'això, ha matisat que es va incloure una entrevista a ell i a diferents presidents autonòmics, però que com "diu perfectament l'empresa The Report Company, en cap cas la Generalitat va pagar per ella", com "tampoc van pagar" la resta de presidents.

Reaccions polítiques

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que "The Guardian desmenteix Puig i assegura que l'entrevista va ser pagada" i que el diari britànic "no es va interessar en ell ni en les seues mesures magnífiques de desgovern", amb la qual cosa va destinar "43.000 euros de rescatar als valencians en sanitat per a autobombo personal". I li ha retret que "quan l'han pillat, persisteix en la seua mentida", advertint-li que si segueix així li demanaran "alguna cosa més".

Des de Ciutadans, Toni Cantó ha tornat a titllar Puig com "el Berlusconi de Morella", ha afirmat que els valencians "no es mereixen un president que mentisca i s'amague mentre els seus socis de govern (Compromís i Podem) tapen totes les seues irregularitats" i ha exigit que comparega en un ple extraordinari per a donar explicacions sobre la entrevista.

next