Puig insta a "actualitzar la fiscalitat": "No es pot permetre l'existència de paradisos fiscals com a Madrid"

El president de la Generalitat reivindica el Botànic con un exemple de "consolidació del canvi" valencià i alerta sobre la radicalització de la dreta
30 novembre 2019 13:56h
El líder dels socialistes valencians ha advertit que la legislatura "serà dura". / PSPV-PSOE

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha instat a "actualitzar la fiscalitat de l'Estat perquè no es pot permetre l'existència de paradisos fiscals com a Madrid". "Cal combatre el frau fiscal de manera més eficient", ha insistit. 

Així s'ha pronunciat Puig durant l'acte de tancament de les Jornades 'Pensar 2020: la via valenciana' que ha reunit aquest divendres i dissabte més de 150 diputats autonòmics, càrrecs socialistes al govern i membres de la Comissió Executiva Nacional, segons ha explicat el PSPV en un comunicat. 

El líder dels socialistes valencians ha advertit que la legislatura "serà dura perquè s'ha produït una radicalització de les dretes, que estan sota l'hegemonia ideològica de l'extrema dreta", que, ha alertat, "va en contra de tot el que ha fet avançar aquest país". 

"Els socialistes no mirarem cap a un altre costat, combatrem l'extrema dreta des de les idees i la convicció en la democràcia perquè el PSOE és el vertader fre a l'extrema dreta", ha recalcat. 

Durant la seua intervenció ha assegurat que en aquesta legislatura "s'aprofundirà en les polítiques impulsades pel Botànic i en el relat de reparació, reconstrucció i renaixement", perquè cal "consolidar el canvi" valencià.

Per això, ha insistit que el PSPV ha d'"abordar el nou temps des de la unitat i la corresponsabilitat de tots". "Som un projecte obert, transversal i de progrés per als valencians i les valencianes", ha dit. 

Així mateix, Ximo Puig ha subratllat que l'objectiu fonamental és que "ningú es quede al marge de la modernitat" i, per això, ha advocat per "un creixement inclusiu i una aliança de les classes treballadores i de les classes mitjanes per a garantir el manteniment dels valors de la igualtat, la llibertat, la tolerància i el diàleg". 

Puig ha insistit en el caràcter "obert i transversal" del Consell: "Hem de governar per a tots, aquesta és la diferència, que la Generalitat Valenciana governa per a tots mentre que a Catalunya i Madrid es governa només per a una part de la societat". 

En l'acte també han intervingut el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix; el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz; el conseller Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el síndic del grup a les Corts, Manolo Mata, que ha tancat l'acte. 

D'aquesta manera, Mata ha insistit en la necessitat de "lluitar contra els missatges populistes". "El populisme ho simplifica tot i nosaltres necessitem complexitat", ha assenyalat el dirigent socialista. Finalment, ha indicat que el Partit Socialista és l'únic partit que pot "retornar l'alegria a la societat".

next