Puig i Marzà pugen al cim de Penyagolosa per a celebrar la compra d'un paratge "molt estimat pels valencians"

L'adquisició de l'espai natural per part del govern s'emmarca en el seu pla de lluita contra el despoblament rural
10 febrer 2019 17:14h
El president ha reivindicat que "la compra del paratge natural representa una aliança entre generacions". / EFE

XODOS. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l'adquisició del pic de Penyagolosa per part del govern en el marc del seu pla de lluita contra el despoblament rural contribueix a preservar el patrimoni cultural de la societat valenciana.

Puig ha realitzat aquesta afirmació durant la seua visita a la finca del mas de Sanaüja i posterior pujada al cim de la muntanya, on ha defensat, a més, aquest paratge com "una de les parts del patrimoni de la Comunitat més impressionant, però també un dels símbols valencians".

El cap del Consell ha sostingut que, amb aquesta acció, el Consell "potencia la protecció del patrimoni i la promoció econòmica en la Comunitat". Puig també ha recordat que el paratge de Penyagolosa "ha estat sempre habitat i ha de continuar poblat per persones que puguen viure i treballar ací dignament".

El president ha reivindicat que "la compra del paratge natural representa una aliança entre generacions" i ha animat els més joves a visitar aquest "espai meravellós des del punt de vista ambiental", després de visitar a peu el Barranc de la Pegunta.

Els terrenys adquirits per la Generalitat constitueixen un espai privilegiat, ja que estan situats en la muntanya d'utilitat pública Sant Joan de Penyagolosa i a l'interior del Parc Natural.

Així mateix, l'executiu valencià ha adquirit la finca mas de Sanaüja, que fins ara era propietat de la família Monfort, qui ha mostrat la seua emotivitat davant l'adquisició de la masia per part de la Generalitat.

A la visita també ha assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha afirmat que el canvi de titularitat de Penyagolosa "li aporta un valor afegit a aquest espai que sempre ha sigut molt estimat per la societat valenciana".

El Consell va anunciar al desembre la compra de l'enclavament natural, situat en el terme municipal de Xodos, per 1,14 milions d'euros. 

next