Puig no creu que fracasse la investidura de Sánchez i lamenta la falta de generositat del PP amb Espanya

El president assenyala que vol continuar al capdavant de la Generalitat i del PSPV
25 desembre 2019 17:19h
Puig ha censurat l'actitud del Partit Popular. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat el seu convenciment i esperança que la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del govern espanyol no fracassarà, al mateix temps que ha criticat la postura del PP en aquest procés, que segueix "amb la seua trajectòria de zero generositat amb Espanya".

Així ho ha manifestat el també líder dels socialistes valencians en una entrevista en 'Hora 14' de la Cadena SER, recollida per Europa Press, en la qual s'ha referit a la situació política estatal.

Sobre aquest tema, ha remarcat que "els espanyols, en les últimes eleccions generals, van dir amb el seu vot que Pedro Sánchez ha de ser el president del govern" i, a parer seu, "els grups polítics han de facilitar que això siga així". En aquest sentit, ha precisat que "facilitar govern no vol dir fer costat al govern".

Preguntat per si, en el cas que fracasse la investidura, Pedro Sánchez ha de ser el candidat del PSOE en una futura cita electoral, el dirigent valencià ha descartat aquesta possibilitat afirmant que només cap la investidura de Sánchez "perquè necessitem que hi haja govern".

El secretari general del PSPV ha subratllat, en aquest punt, que "no pot haver-hi democràcia sense diàleg" pel que ha defensat la possibilitat del govern de coalició amb Unides Podem i parlar amb les forces que tinguen aquesta voluntat prèvia d'acord "sense traspassar cap línia roja, ni eixir-se de la Constitució".

Puig ha censurat l'actitud del Partit Popular, que, "seguint la seua trajectòria de zero generositat amb Espanya, no ha donat ni la mínima oportunitat de facilitar al govern".

D'altra banda, el president ha declarat que l'autogovern ha de ser ben finançat i recorda que ha sigut la transferència
de competències el que ha permés que, en aquests mesos d'incertesa política estatal, s'hagen pogut prestar serveis.

Critica a qui criminalitza les autonomies

En aquest context, ha defensat les autonomies "enfront dels intents de recentralització de l'Estat i enfront dels que criminalitzen les comunitats afirmant que són considerades una acció supèrflua".

Finalment, Ximo Puig considera que no està renyit que els territoris defensen els seus senyals d'identitat i un major autogovern amb el fet de pertànyer a un Estat com és l'espanyol. Per això, es mostra partidari de caminar cap a la federalització dins de la Constitució.

Puig vol continuar liderant el PSPV i la Generalitat

Puig ha assenyalat sobre si optarà a continuar com a secretari general del PSPV, que vol seguir al capdavant del "projecte de progrés" del País Valencià, encara que eixa és una decisió que ha de prendre al costat del partit. "Vull liderar clarament el projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana", ha asseverat.

Puig ha fet notar que cal respectar el calendari de congressos però ha considerat, al mateix temps, que "la bicefàlia no ha funcionat històricament".

"Decidiré i decidirem en els pròxims mesos; no és una decisió personal, vull comptar amb el partit. Per a mi, el més important ha sigut i és ser president de la Generalitat i per això agrairé sempre el meu partit i els militants. L'única cosa que vull és que el PSPV assumisca la seua responsabilitat i siga capaç de liderar el benestar i el progrés d'acord amb altres forces. Hem aprés a governar des de la diversitat".

next