Puig proposa un 'Pla Marshall' per a recuperar el Baix Segura després d'aquest episodi de pluges i tempestes

El president anuncia que el Consell aprovarà en el pròxim ple un primer decret general d'ajudes per als afectats
14 setembre 2019 19:53h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest dissabte a la vesprada el municipi d'Almoradí. / TWITTER GENERALITAT

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat aquest dissabte a la vesprada el municipi d'Almoradí, ha proposat crear una mena de 'Pla Marshall' per a recuperar la zona del Baix Segura després d'aquest episodi de pluges i tempestes. A més, ha anunciat que el Consell aprovarà en el seu pròxim ple d'aquest divendres un primer decret general d'ajudes per als afectats.

Puig, a més, s'ha mostrat convençut que tant el govern valencià com la resta d'administracions donaran "una resposta contundent" i conjunta. El president ha recordat que aquest divendres el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, ja es va comprometre amb ell a donar "la màxima cobertura" a una comarca que "ha patit una catàstrofe".

El president ha destacat el "gran treball" que s'està fent per part dels serveis d'emergències així com "la cooperació dels ajuntaments", i ha lamentat la defunció de dues persones al País Valencià

"El més important és la prudència", ha manifestat Puig, al mateix temps que ha advocat per "solucionar primer les situacions personals de la gent que ho està passant pitjor i que es troba en un moment de màxima vulnerabilitat". "Després avaluarem tot el que ha passat i donarem resposta", ha conclòs.

next