Puig promet combatre "el retrocés" que representa Vox i denuncia el "seguidisme de la dreta democràtica" 

El president assegura que la petició de la formació ultradretana per a rebre les dades de persones que treballen en col·lectius LGTBI "no prosperarà" 
2 juliol 2019 12:21h
Ximo Puig assegura que la Generalitat "no vol seguir aquest joc perillós" de la ultradreta. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS  

MADRID. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat aquest dimarts sobre la iniciativa presentada per Vox a les Corts en què nega la violència masclista i pretén conéixer, a més, les dades de persones de col·lectius LGTBI que treballen amb menors. Concretament, l'ha definit com "un retrocés que no ens podem permetre". Al mateix temps, ha criticat "el seguidisme que fan, en alguns casos, els partits de la dreta democràtica", en al·lusió al PP i a Ciutadans. 

Així s'ha expressat preguntat al respecte per la premsa després d'una conferència dels Desdejunis Informatius d'Europa Press a Madrid. Puig ha anunciat que la iniciativa de la formació ultradretana "no prosperarà" perquè la Generalitat "no vol seguir el joc a aquesta situació de barbàrie que s'està transmetent, perquè és molt perillós". 

Respecte de la petició de dades sobre "violència intrafamiliar", ha afirmat que "és tan absurd com demanar dades sobre accidents de trànsit" –en el sentit que ja existeixen– i ha asseverat que es tracta d'una manera d'atacar la concepció de violència masclista i la dona. 

El president, no obstant això, ha insistit que "d'un partit d'ultradreta només es poden esperar polítiques d'ultradreta", però ha afegit que "el problema" és "el seguidisme" que poden fer altres partits. Per contra, ha volgut reivindicar l'estat espanyol com un dels primers exemples d'obertura quant als drets LGTBI i ha citat la legalització del matrimoni homosexual durant el govern de Zapatero. 

next