Puig promet un Erasmus "més potent" en FP i 10.000 places més en els sectors "emergents i de més inserció"

El president del Consell i candidat del PSPV per a reeditar el càrrec anuncia un conveni amb Renfe i amb Ferrocarrils de la Generalitat per a facilitar el desplaçament de l'alumnat
22 abril 2019 14:31h
Ximo Puig s'ha reunit aquest dilluns amb representats socialistes de l'àmbit de l'educació i de l'ocupació. / PSPV-PSOE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que la pròxima legislatura s'ampliarà l'oferta de Formació Professional (FP) en 10.000 places, "prioritzant els sectors emergents i amb major grau d'inserció laboral, donant més autonomia als centres i incrementant la relació directa entre els centres de formació i les empreses". "És necessari que donem un impuls a la Formació Professional, és fonamental que la pròxima legislatura siga la legislatura de l'FP perquè és la palanca de futur per a milers de persones", ha expressat.

Així mateix, després de la reunió amb representants del PSPV-PSOE en matèria d'educació i ocupació, el dirigent socialista ha anunciat la creació d'un Erasmus de l'FP "més potent que el de hui en dia i que estiga vinculat a les pràctiques d'empresa", així com una nova línia d'ajudes econòmiques i un conveni amb Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat per a facilitar la mobilitat de l'alumnat que haja de desplaçar-se.

Segons ha explicat, aquestes mesures s'han de prendre a través dels consells comarcals de Formació Professional que es constituiran "amb la participació dels empresaris, els sindicats, els centres de formació i les administracions locals". "Els pactes municipals són fonamentals; ha d'haver-hi una presència en la codecisió entre empresaris, sindicats i ajuntaments i dissenyar el futur amb flexibilitat perquè no podem voler tindre ocupacions per al present i el futur amb una educació pensada en el segle passat", ha indicat Puig.

Per al president, "la Formació Professional està cridada a exercir un paper estratègic imprescindible en la millora de la productivitat de les empreses valencianes i serà un factor clau en el desenvolupament del nou model productiu que s'anirà desenvolupant en la nostra economia". "Volem que les empreses es comprometen amb la Formació Professional, perquè permeta orientar la formació cap al futur", ha sentenciat.

next