Puig proposa una "gran aliança" turística entre la patronal i els ajuntaments per a "combatre l'intrusisme"

El president ha ressaltat el pes del sector "més enllà" de variables econòmiques "per a intentar trencar amb els nacionalismes excloents i els fanatismes"
8 agost 2019 17:40h
Puig ha acudit a la presa de possessió de Herick Campos com a director general de Turisme. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per impulsar una "gran aliança" amb les administracions locals i l'empresariat; per afrontar els reptes del sector turístic, i per combatre l'intrusisme i les pràctiques que comporten competència deslleial.

Puig s'ha pronunciat així durant l'acte de presa de possessió del director general de Turisme, Herick Campos, que ha tingut lloc en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) de Benidorm i al qual ha assistit també la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; un acte en què també ha afirmat que la taxa turística no és "el debat central" del model turístic.

"Hi ha una gran aliança pel turisme feta des de la diversitat i és en el que hem de continuar", ha assenyalat el president, que ha afegit que s'ha de construir "un horitzó comú" per a aconseguir "un gran espai de convivència".

Així mateix, ha al·ludit a la necessitat de lluitar contra l'economia submergida i les pràctiques "dels qui estan fora de la llei", que, ha dit, cometen "una deslleialtat al país i una deslleialtat amb els competidors".

"El turisme és més important que mai", ha considerat Puig, que ha recordat que aquest sector significa "quasi el 15% de l'ocupació i el 14% del PIB" de la País Valencià.

Model turístic des de la singularitat

A més, s'ha referit al pes del sector "més enllà" de variables econòmiques "per a intentar trencar amb les mirades dels nacionalismes excloents, dels fanatismes i de la defensa de la singularitat" i recuperar "la capacitat d'entendre'ns".

Per això, ha considerat el turisme una "apel·lació a la convivència", i ha destacat que el Consell és "radicalment partidari" d'un turisme sostenible i que garantisca la convivència entre habitants i visitants.

Brèxit

El president ha assenyalat alguns dels reptes del sector turístic valencià, entre els quals ha destacat el Brèxit i les seues possibles conseqüències i ha afirmat que s'ha de "generar la màxima estabilitat possible".

"El nostre compromís amb la ciutadania britànica, com a veïns nostres, es manté amb tota rotunditat: tindran atenció sanitària i tots els serveis públics, i tindran les mateixes oportunitats", ha plantejat.

En aquest sentit, ha destacat accions turístiques que la Generalitat durà a terme al Regne Unit, com ara l'estand propi que tindrà en la Fira de Turisme de Londres, un acte amb les cambres de comerç en la capital britànica o l'augment dels recursos destinats a campanyes de promoció de les destinacions valencianes al Regne Unit.

El president ha insistit que la Generalitat pretén "cosir la Comunitat Valenciana" i ha subratllat la importància de la diversitat, que, ha afirmat, "és riquesa". "Que parlem en castellà i en valencià; que tinguem comarques tan diferents com el Baix Segura i el Maestrat; tot això és riquesa i ens situa com una alternativa turística extraordinària", ha assenyalat el cap del Consell.

Descentralització

D'altra banda, el president ha indicat que "fa de molt temps que s'havia d'haver començat una descentralització real de les estructures de la Generalitat"; un objectiu que, ha remarcat, es persegueix amb mesures com la ubicació de la seu de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a Alacant i, ara, la ubicació de la Direcció General de Turisme a Benidorm.

En aquesta línia, ha destacat la importància de Benidorm com a "capital turística de la Comunitat Valenciana i una de les capitals turístiques més importants d'Europa", i ha assenyalat que situar la Direcció General de Turisme en ella és "situar on toca una distinció fonamental per a entendre el nostre turisme".

Així mateix, ha subratllat que aquesta mesura suposa "un pas més en la configuració més compartida del que és la governança". "M'agradaria que en els pròxims anys anàrem més enllà", ha afirmat Puig, que ha recalcat que els valencians han de sentir-se "compromesos amb el seu futur comú".

next