Puig proposa l'impuls d'un pacte pels boscs i la creació d'un centre de control de la contaminació atmosfèrica 

El líder del PSPV també anuncia el desenvolupament d'un centre de ciberseguretat a La Marina de València
7 abril 2019 17:43h
En la convenció programàtica 'Continuar Sumant Futur', el líder del PSPV-PSOE ha assenyalat el canvi climàtic com un dels grans reptes del futur. / PSPV-PSOE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge la creació d'un centre de control de la contaminació atmosfèrica "per a tindre sistemes d'alerta primerenca i aconseguir que hi haja seguretat, informació i transparència d'una situació que cada vegada és més difícil i urgent combatre". "Promourem un centre de vigilància i seguiment de la contaminació atmosfèrica per a ser eficients en eixa transparència que exigeixen els ciutadans i saber com afecta la seua salut eixa contaminació que hem de mitigar", ha expressat.

En la convenció programàtica 'Continuar Sumant Futur', el líder del PSPV-PSOE ha assenyalat el canvi climàtic com un dels grans reptes del futur. En aquest sentit, ha expressat que "cal que en la pròxima legislatura accelerem l'Agenda Valenciana Contra el Canvi Climàtic que situe a la Comunitat Valenciana com una referència en aquesta lluita" perquè, segons ha afegit, "encara que la societat valenciana no puga parar per ella mateixa el canvi climàtic hem de ser actius i ocupar-nos de la nostra part de corresponsabilitat".

En la mateixa línia, Puig també ha proposat l'impuls d'un pacte pels boscs amb tots els actors polítics i socials valencians perquè, segons ha asseverat, "necessitem que els nostres boscs no defallisquen". A més, ha afegit que "cal buscar una nova gestió dels boscs sostenible més enllà de la protecció enfront dels incendis i que ens ajude, a la vegada, en la lluita contra la despoblació".

Un centre de ciberseguretat a La Marina de València

El president de la Generalitat ha clausurat aquest diumenge a València l'últim dels tres actes de la Convenció Programàtica del PSPV-PSOE (divendres va ser a Castelló i va tractar sobre drets i dissabte a Alacant, sobre ocupació i economia) i en els quals, segons ha explicat, "hem intentat concertar amb el màxim nombre de persones progressistes un debat obert per a afegir propostes al nostre programa electoral".

Durant la trobada, Puig ha anunciat el desenvolupament d'un centre de ciberseguretat a La Marina de València que "intente generar un clúster en les polítiques de ciberseguretat en un entorn de desenvolupament tecnològic i d'emprenedoria per a actuar com a tractor d'un sector essencial per al desenvolupament de la societat digital" i que "servisca per a aprofitar al màxim les sinergies que puguen sorgir al voltant de la base de l'ONU de Quart de Poblet i ser així avantguarda en ciberseguretat".

Per al dirigent socialista, "la innovació és el cavall sobre el qual ha d'aterrar la nova economia" i ha posat d'exemple l'Agència Valenciana de la Innovació de la qual ha dit que "és un gran instrument per a la transferència d'eixa innovació i eixe nou model econòmic que estem dissenyant cap a les pimes".

"Un valencianisme integrador"

El secretari general del PSPV-PSOE ha remarcat la importància que té per al futur la posada en marxa d'"un valencianisme integrador, no excloent, que siga en castellà i valencià". Dins d'eixe valencianisme ha reivindicat la necessitat d'una reforma del model de finançament que acabe "amb el maltractament a la Comunitat Valenciana". "En la pròxima legislatura exigirem la solució d'aquest tema governe qui governe a Madrid", ha expressat Puig, tot afegint que "si governa Pedro Sánchez, serà més fàcil d'aconseguir".

next