Puig proposa un pla amb cinc milions d'euros per a la desestacionalització del turisme

El candidat socialista a la Generalitat aposta per incrementar l'oferta complementària a l'oci a l'aire lliure que pot quedar condicionat per l'oratge
21 abril 2019 19:05h
Puig ha posat el focus en la lluita contra l'economia submergida i per la igualtat com a reptes per a la propera legislatura. / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat del PSPV a la relecció, Ximo Puig, ha proposat aquest diumenge un pla de desestacionalització del turisme, dotat amb cinc milions d'euros, destinat a empreses i destinacions turístiques i que aposte per "afavorir l'oferta complementària".

Així s'ha pronunciat aquest diumenge, en declaracions als mitjans, en la seu del PSPV de València després de reunir-se amb el secretari autonòmic de Turisme, Fransesc Colomer; l'eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero; la candidata del PSPV a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, i el director general de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

Puig ha assegurat que és "fonamental" un pla per a desestacionalitzar el sector i "combatre" els efectes per a la indústria de situacions climatològiques adverses com la que s'ha produït aquesta Setmana Santa.

Per a Puig, el turisme no pot dependre d'una "setmana santa bona" i ha parlat de tendir cap a "la desestacionalització, com ja s'està fent en moltes ciutats" com València i Benidorm. "La desestacionalització permet avançar per a tindre professionals tot l'any, amb molta menys precarietat, més seguretat en el treball i amb millors condicions laborals", ha explicat.

El president ha reiterat el seu compromís perquè el turisme augmenta d'una manera "sostenible i harmònica amb la ciutadania", ja que s'ha passat "de sis a nou milions de visitants estrangers i és la comunitat autònoma que més ha crescut".

Quant a l'aspecte econòmic, Puig ha posat el focus en la lluita contra l'economia submergida i per la igualtat, que "moltes vegades no es produeix" i per a la qual fa falta "una política fiscal que corresponga", perquè al seu parer, "si paguem tots, no fa falta pujades d'impostos".

"El pitjor problema que tenim és que hi ha gent que no paga o gent desregularitzada absolutament i això al final va en detriment de tot el sector turístic. Això és el que s'ha estat combatent aquesta legislatura i es combatrà", ha explicat.

Puig s'ha referit, en concret, a "afavorir l'oferta complementària" amb iniciatives com la de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València amb l'exposició de Harry Potter, que "per si mateixa ha venut 100.000 entrades". "Aquestes ofertes complementàries poden ajudar a combatre la situació quan ve mal donada des del punt vista climatològic", ha valorat. També ha proposat reduccions tarifàries en els museus.

"És fonamental que, finalment, per damunt de la conjuntura existisca una posició molt més harmònica tot l'any. Això generarà ocupació de més qualitat, millors serveis i generarà una potència de tot un sector fonamental per a la nostra economia, que és el turisme", ha afirmat.

next