Puig proposarà a les Corts que declaren el territori valencià com a zona d'emergència climàtica

El president en funcions de la Generalitat alerta que el canvi climàtic és "el gran perill dels pròxims anys"
21 maig 2019 12:51h
Ximo Puig i Francina Armengol han subratllat la importància d'afrontar de forma decidida el repte del canvi del clima, que per al president valencià és "el gran perill dels pròxims anys". Imatge d'arxiu. / GVA

VALÈNCIA. El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que col·laborarà amb la presidenta del govern balear i actual candidata a la reelecció, Francina Armengol, perquè tots dos executius autonòmics aproven en els seus parlaments una declaració d'emergència climàtica, ja que "toca aprofundir en l'eix de la sostenibilitat i el canvi climàtic; la gran assignatura pendent dels pròxims anys". Així, ambdós líders socialistes han promés aquest dimarts que proposaran als seus respectius parlaments la declaració de totes dues regions com a zones d'emergència climàtica.

Així ho ha manifestat Puig en un míting a Calvià amb Armengol, on també ha afegit que "els valencians també necessiten que guanye la candidata socialista" per a aconseguir "una Espanya més real, plural i diversa". Així mateix, ha instat a la mobilització de l'electorat en els pròxims comicis del 26 de maig perquè "és la gran oportunitat d'alinear el projecte de justícia social, de benestar i de creixement econòmic sostenible del PSIB amb el govern".

Puig i Armengol han subratllat la importància d'afrontar de forma decidida el repte del canvi del clima, que per al president valencià és "el gran perill dels pròxims anys".

Dimarts passat, 14 de maig, el govern de la Generalitat de Catalunya ja es va unir a les institucions polítiques d'arreu del món, que han declarat formalment una emergència climàtica i ambiental. D'aquesta manera, el govern català assumia els mateixos principis que altres institucions i es comprometia a "adoptar les mesures de simplificació administrativa necessàries per a eliminar els obstacles que puguin posar en perill l'assoliment dels objectius en matèria de mitigació del canvi climàtic i de transició energètica".

next