Puig veu "raonable" la posició del govern espanyol sobre l'Open Arms i s'ofereix per a l'acollida de migrants

El president de la Generalitat ha insistit que Itàlia és "qui té i tenia la responsabilitat"
16 agost 2019 10:50h
El president valencià no ha parlat amb l'executiu central sobre la destinació dels migrants de l'Open Arms que puga acollir l'estat espanyol. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera "raonable" la posició del govern espanyol per a desbloquejar la situació del buc Open Arms. Puig ha expressat de nou la disposició del territori valencià per a acollir part dels migrants que puguen ser derivats a l'estat espanyol.

"El govern ens va traslladar la seua posició, que és raonable i en la qual coincidim", ha explicat Puig en una entrevista en la Cadena Ser. Ha insistit, no obstant això, que "qui té i tenia la responsabilitat és Itàlia".

El president valencià no ha parlat amb l'executiu central sobre la destinació dels migrants de l'Open Arms que puga acollir l'estat espanyol, encara que ha reiterat la disposició de la Generalitat.

"Aquesta qüestió no s'ha abordat, però estem disposats. Les comunitats autònomes han de tindre una visió solidària perquè Espanya és així, la nostra ciutadania és així i els governants hem de representar adequadament els ciutadans, que són solidaris", ha indicat.

Ha recordat, així mateix, que l'estat espanyol "és el país europeu que acull més immigrants" i ha lamentat que existisquen altres que "estan boicotejant un espai de solidaritat que està en els principis europeus".

next