Puig repta a Bonig: "Que em diga un sol xiquet que no tinga accés al castellà"

El president recorda a la presidenta del PPCV que al País Valencià "som tan de Vicent Andrés Estellés com de Miguel Hernández"
7 març 2019 12:45h
"Som castellanoparlants i valencianoparlants, i volem les dues llengües", ha dit Puig. / GVA

VALÈNCIA. "Fer de la confrontació lingüística un actiu electoral demostra la inanició intel·lectual i la falta de propostes polítiques", ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous des de Berlín en resposta a les declaracions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui ha indicat que "a la Comunitat hi ha imposició lingüística"

"Que em presente un xiquet o una xiqueta que en la Comunitat Valenciana no tinga accés al castellà. Som una Comunitat claríssimament bilingüe". Així s'ha manifestat Puig davant les paraules de Bonig en què ha indicat que al País Valencià "hi ha tot un procés d'adoctrinament, de xantatge lingüístic, de falta de llibertat d'elecció per als pares a l'hora de triar l'educació i la llengua dels seus fills". Al respecte, el president també ha indicat que "ningú pot avalar eixa posició si no està molt lluny de la realitat". 

"Som castellanoparlants i valencianoparlants, i volem les dues llengües. Som tan de Vicent Andrés Estellés com de Miguel Hernández. Ens agrada el castellà i ens agrada el valencià", ha ressaltat Puig des de la capital alemanya, qui també ha expressat que "Espanya necessita unió, cohesió i respecte". "Les persones són prou mes intel·ligents que els fantasmes", ha conclòs el president.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next