Puig responsabilitza el proteccionisme de Trump de la retirada dels motors Ecoboost de Ford Almussafes

El president reitera la confiança en la factoria de la Ribera i en la "nova oportunitat" que té amb la fabricació de bateries
4 novembre 2019 14:22h
El president té l'esperança que a Europa "Ford parle valencià". / EUROPA PRESS

Enviada especial a LONDRES. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat aquest dilluns la seua confiança "absoluta" en la factoria de Ford a Almussafes i en les "noves oportunitats" que té, com ara la fabricació de bateries, malgrat que deixarà de fabricar els motors Ecoboost de 2.0 i 2.3 litres el 2024, que es trasllada als EUA. Així, el president ha responsabilitat de la retirada de la fabricació d'aquests motors la política proteccionista impulsada pel president nord-americà, Donald Trump.

"Tenim esperances que Ford a Europa parle en valencià. Estic convençut que Ford Europa tindrà una rellevància a València important", ha subratllat el president durant la seua visita a la fira de turisme World Travel Market de Londres. Així, el president considera que la factoria d'Almussafes és "una locomotora fonamental de la indústria valenciana" i per això es va constituir una comissió entre Ford i la Generalitat.

Així, el president ha reiterat la confiança que "la factoria d'Almussafes és la millor factoria que té Ford a Europa". En aquest sentit, ha insistit que "aquesta decisió [de deixar de fabricar motors Ecoboost a Almussafes] no s'ha pres en relació a la competitivitat o la productivitat de l'empresa, sinó perquè hi ha en aquests moments una política proteccionista de Trump que està fent molt de mal al comerç internacional".

No obstant això, ha assenyalat que hi ha altres oportunitats i, de fet, fa poc es va anunciar la instal·lació d'una fàbrica de bateries en un moment en el qual se sap que "el futur estarà molt lligat a tot el que és el cotxe elèctric".

"Confiem en la capacitat dels directius i els treballadors de Ford per a plantejar nous projectes per a aquest moment tan difícil de la indústria de l'automòbil, que no se sap molt bé cap a on anar. Jo estic convençut que el futur de Ford a Europa tindrà molt a veure amb el que passa a la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next