Puig es reunirà amb Montero "a principis de la setmana vinent" després la cita fallida d'aquest dimarts

El president insisteix en la necessitat que arriben els lliuraments a compte per a "solucionar el problema de tresoreria" que pateix la Generalitat
11 setembre 2019 19:54h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que es reunirà amb la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, "a principis de la setmana vinent, possiblement dilluns". / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que es reunirà amb la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, "a principis de la setmana vinent, possiblement dilluns". Així ho ha avançat Puig en declaracions als mitjans aquest dimecres.

Aquesta trobada, en la qual s'abordarà l'abonament dels lliuraments a compte a la Generalitat, arriba després que es posposara la cita prevista per a aquest dimarts, ja que la ministra havia de participar en les reunions de negociació entre el PSOE i Podem per a la possible formació d'un govern a Espanya.

El cap de l'executiu ha incidit en la necessitat que arriben eixos lliuraments a compte per a "solucionar aquest problema de tresoreria".

Sobre el model de finançament, Puig ha assenyalat que ja sap que "no serà possible" que un govern en funcions "puga desenvolupar una resposta", i ha lamentat que no s'aprovaren els PGE del 2019 "per l'aliança de les dretes i l'independentisme".

"Que no s'aprovara el pressupost té conseqüències per al pressupost actual de la Generalitat, ja que es va fer tenint en compte les millores que es produirien en els pressuposts; per tant, efectivament, tenim problemes que hem d'assumir", ha dit Puig. 

"Ho farem sense tocar en absolut els serveis públics fonamentals: ni sanitat, ni educació, ni protecció social; però hi haurà altres partides que tindran un ajornament, o partides de difícil execució que no s'executaran enguany", ha afirmat el president.

next