Puig explica que la reversió de Dénia s'inicia sense acord perquè les exigències de l'empresa eren "inassumibles"

Sanitat va començar aquest dimecres el procés que acabarà amb una dècada de gestió privada del departament de salut
18 abril 2019 19:51h
La decisió de revertir el departament de salut s'ha adoptat de forma unilateral per part del Consell. / MARINA SALUD

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que la Conselleria de Sanitat ha activat la reversió del departament de salut Dénia-La Marina davant les "inassumibles" exigències econòmiques de la firma concessionària, el grup Ribera Salud. Puig ha fet aquestes declaracions al Cabanyal, on ha visitat diverses confraries de la Setmana Santa Marinera, al costat de la candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez.

"Fa molt de temps que estem negociant per a buscar una solució a la reversió d'aquest departament, que es fa perquè desitgem donar un servei públic de qualitat i perquè hi ha problemes de gestió, segons entén la societat local", ha indicat. "La reversió va ser anunciada en el debat sobre l'estat de la Comunitat i hem estat negociant fins ara. Nosaltres complim el que diem", ha agregat.

Segons va anunciar aquest dimecres la Generalitat, la consellera de l'àrea, Ana Barceló, ha sol·licitat a la Direcció General d'Assistència Sanitària, a la Direcció General de l'Alta Inspecció i a la Direcció General d'Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió.

Aquesta decisió s'adopta de forma unilateral, per part del Consell, "perquè hi ha unes exigències econòmiques –per l'empresa concessionària– que són inassumibles, i nosaltres defensem l'interés general", ha detallat Puig.

"Per tant, es posa en marxa el mecanisme de reversió al qual té dret la Generalitat, perquè és un servei públic concessionat. M'agradaria un acord, però si no hi ha possibilitat, defensem l'interés general i portarem endavant la reversió", ha conclòs.

next