Puig, sobre el judici als líders independentistes: "respecte absolut" a la Justícia 

El president defensa que el sistema judicial és "independent i de qualitat"
12 febrer 2019 13:40h
Puig diu que el problema català té unes "arrels polítiques que ha de resoldre la política". Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha exigit un "respecte absolut" a la Justícia amb motiu del començament del judici del procés al Tribunal Suprem i ha defensat que aquesta és "independent i de qualitat". 

En declaracions als periodistes amb motiu d'una reunió tècnica a Alacant sobre el Brèxit, el president ha comentat que l'inici del judici comporta una "situació de certa tensió emocional" davant la qual cal reafirmar el "respecte absolut a la Justícia", que es pronunciarà per uns "fets i unes circumstàncies" determinades.

A més, ha prosseguit que el problema català té unes "arrels polítiques que ha de resoldre la política" i, en aquest aspecte, ha defensat "la llei i el diàleg" per a solucionar la situació.

Per a Puig, "la política és un exercici de diàleg permanent amb un límit: la Constitució", de la qual ha dit que pot "ser reformada" sempre que hi haja en un moment donat "una majoria suficient" per a fer-ho.

A més, el cap del Consell s'ha adreçat als partits de la dreta (PP, Ciudadanos i Vox) per a advertir de la seua "intransigència", la qual considera que és "inviable amb el projecte comú d'Espanya". En la seua opinió, això es va observar en la manifestació del passat diumenge en la madrilenya plaça de Colón.

Bonig: "No hi ha presos polítics, sinó polítics presos"

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimarts que "no hi ha presos polítics, sinó polítics presos que estan hui davant d'un jutge per intentar, presumptament, donar un colp d'estat". Bonig ha fet aquestes declaracions a preguntes dels periodistes després de participar en la concentració d'un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant en senyal de condemna per l'últim assassinat de violència masclista al País Valencià, ocorregut en la localitat de Planes (el Comtat).

Bonig ha recordat que "mai" no faran "valoracions polítiques" d'un procés judicial i ha demanat, igual que ho han fet "el PP i, especialment, el PPCV, respecte total i absolut a la independència judicial, a la professionalitat i al procés judicial que hui s'inicia al Tribunal Suprem". A més, ha reiterat el "respecte absolut" per part del PP "a les decisions judicials i a l'actuació judicial".

next