Puig trasllada a Felip VI "la urgent necessitat" de la reforma del finançament autonòmic

El president de la Generalitat trasllada al monarca la intenció del País Valencià d'ajudar a la "construcció d'una Espanya diversa i plural"
24 juliol 2019 19:03h
El president que ha sigut rebut pel monarca en una audiència celebrada al palau de La Zarzuela aquest dimecres. / CASA REAL

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al rei Felip VI "la urgent necessitat" que suposa per al País Valencià la reforma del model de finançament autonòmic i, d'aquesta manera, "protegir l'estat de benestar i garantir la igualtat entre els espanyols".

El president, que ha sigut rebut pel monarca en una audiència celebrada al palau de La Zarzuela aquest dimecres, ha destacat en la reunió el "bon moment" que viu el País Valencià i l'ha vinculat amb el "clima de confiança" generat en els últims quatre anys, amb els avanços reeixits en termes socials i econòmics.

Puig ha subratllat que el País Valencià "representa una part fonamental del futur d'Espanya" i, per això, reivindica el paper que li correspon, "ni més ni menys". Això, però, "exigeix un canvi en el model de finançament que garantisca la igualtat dels ciutadans i ciutadanes amb independència del territori on visquen". 

El responsable del Consell ha agraït a més la "voluntat permanent de cooperació, de col·laboració i de presència en la Comunitat Valenciana" mostrada pel rei, així com la seua implicació en els grans projectes que s'impulsen des d'ella. "La Comunitat Valenciana necessita més visibilitat i el rei ens ajuda en aquest objectiu", ha indicat el president al final de la reunió. 

Puig ha mostrat la seua voluntat de contribuir a una participació activa en la construcció d'"una Espanya diversa i plural, que cal veure com a aportació des de les diferents mirades". En referència a això, ha ressaltat la seua "lleialtat institucional" a la Corona, una lleialtat que, tal com ha indicat, està "clarament fonamentada en eixa visió d'una Espanya profundament democràtica i profundament respectuosa amb els fets diferencials".

next