Els punts violeta de l'Ajuntament de València atenen 310 peticions d'informació durant la nit de Sant Joan

Es van habilitar dos punts violeta al passeig marítim entre les 22.00 i les 4.00 hores sota el lema 'Per unes festes lliures d'agressions sexistes'
25 juny 2019 16:58h
Al punt del costat del monument Els Dofins es van acostar 180 persones, 140 dones i 40 homes. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. Els punts violeta habilitats per l'Ajuntament de València i el Servei d'Igualtat i Polítiques Inclusives durant la festa de Sant Joan celebrada diumenge passat a la nit han atés 310 persones que demanaven informació i no han registrat cap incidència greu, segons ha informat el consistori en un comunicat.

'Per unes festes lliures d'agressions sexistes' és el lema que exhibeixen aquests punts d'informació. Durant el dispositiu organitzat per a la festa de Sant Joan, l'Ajuntament de València va habilitar dos punts violeta al passeig marítim entre les 22.00 i les 4.00 hores.

Al primer d'ells, al costat del monument Els Dofins, es van acostar 180 persones –140 dones i 40 homes–, i al segon, al costat de les banderes gegants, van acudir 130 persones –105 dones i 25 homes–, ha precisat l'administració local.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la "importància d'establir canals immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a les víctimes" d'aquest tipus de situacions, així com per a "sensibilitzar i previndre la ciutadania".

"La violència sexista a vegades es reprodueix en comportaments de brutalitat, com són les violacions o les agressions físiques, però altres vegades s'amaga darrere d'actituds que en el passat passaven desapercebudes o, fins i tot, podien ser tolerades, però que des de les institucions volem erradicar: assetjament, expressions insultants i comportaments que pretenen causar temor en la víctima", ha assenyalat Ribó.

El primer edil ha indicat que "els punts violeta pretenen ser un lloc de suport a les víctimes de qualsevol d'aquestes agressions", i ha precisat que "les persones que s'han acostat per a informar-se" fins a aquests enclavaments han ressaltat "de manera positiva i imprescindible la labor que realitzen els i les professionals" en aquest àmbit.

"El nostre objectiu és previndre situacions de masclisme, acompanyar la víctima si és el cas i sensibilitzar el conjunt de la ciutadania", ha agregat el responsable municipal.

El Servei d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament ha subratllat "l'excel·lent organització, la coordinació i el suport oferit", que ha precisat que els punts violeta estigueren formats per quatre representants de l'Associació CAVES (Centre d'Assistència a Víctimes d'Agressions Sexuals), que compta amb psicòlogues, educadores i treballadores socials. A més, van entregar diferents xapes i fullets informatius entre totes les persones que es van acostar a ells.

next