Quatre detinguts per explotació laboral en camps agrícoles del Baix Segura

Les víctimes, que treballaven des de l'eixida fins a la posta de sol, no tenien contracte laboral ni assegurança mèdica i tampoc estaven donats d'alta en la Seguretat Social
8 setembre 2019 11:29h
Els agents van detindre un dels responsables quan traslladava quinze persones a un camp agrícola situat a la localitat de Los Montesinos. / EFE

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han detingut a Los Montesinos (el Baix Segura) quatre persones en un operatiu contra l'explotació laboral en camps agrícoles. Un dels sospitosos va ser detingut per un delicte contra els treballadors i els altres tres pels delictes d'usurpació d'identitat i infracció de la llei d'estrangeria, han informat fonts policials.

La investigació, realitzada per agents pertanyents a la Unitat Contra de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental de la Comissaria Provincial d'Alacant, es va centrar en l'activitat del principal detingut, de nacionalitat equatoriana i de 58 anys, qui presumptament es dedicava a l'explotació laboral de persones en situació de precarietat econòmica en camps agrícoles de la comarca del Baix Segura.

La seua principal activitat era reclutar possibles víctimes, que traslladava en furgonetes als diversos camps agrícoles perquè realitzaren l'activitat laboral des de l'eixida fins a la posta del sol. Els treballadors mancaven de contractes laborals, alta en la Seguretat Social i assegurança mèdica. 

Fruit de les vigilàncies, els investigadors van aconseguir descobrir el punt de reunió en la localitat d'Oriola. Allí, de matinada, el detingut reunia les persones necessàries per a treballar cada dia. Posteriorment, eren distribuïdes en diferents furgonetes als camps on havien de realitzar l'activitat laboral.

Aquesta persona adoptava grans mesures de seguretat en els trasllats i, com a mecanisme de prevenció, no realitzava aquesta activitat tots els dies, sinó de forma aleatòria.

Finalment els agents van detindre aquest individu quan traslladava unes quinze persones a un camp agrícola situat en la localitat de Los Montesinos. Cap d'ells estava en possessió de contracte laboral ni estava donat d'alta en la Seguretat Social. A més, set d'aquestes persones es trobaven en situació irregular. Els detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número Tres d'Oriola.

next